mandag, januar 11, 2010

Estiske baptister bruker den økonomiske krisen til å forkynne evangeliet


Eksekutivkomiteen (bildet) i Den estiske baptistunionen kom sammen i Kohilas, de første dagene av det nye året, for å be og legge planer for 2010. De baltiske landene, og Estland er ikke noe unntak, har fått merke den økonomiske krisen godt. Den økonomiske krisen til tross. De estiske baptistmenighetene har gjort det som er mulig for å holde sine budsjetter, og fullført de oppgavene de satte seg i 2009. Det står det stor respekt av, og det er det all god grunn til å takke Gud for, som har stått dem bi. Evangeliet er blitt forkynt til frelse for mange, nyfrelste er blitt døpt, nye medarbeidere har fått opplæring og menighetenes medlemmer fått del i undervisning og sjelesorg.

Generalsekretær Erki Tamm deltok på samlingen, og talte om viktigheten av å rette fokus på Jesus. 2010 er et år hvor det også rettes mye oppmerksomhet mot den lokale forsamlingen, som et sted hvor mennesker som opplever krise, kan finne en havn og få hjelp gjennom Guds ords forkynnelse. De usikre tidene mange opplever, med stadig vanskeligere økonomi og arbeidsledighet, er en anledning til å dele de gode nyhetene om Jesus.

Gal 6,9-10 er et bibelord estiske baptister tar med seg inn i det nye året:

"Og la oss ikke bli trette av å gjøre det gode, for i rette tid skal vi høste, hvis vi bare ikke mister motet. Mens vi har anledning, la oss gjøre det gode mot alle, særlig mot dem som er av troens folk."

Ingen kommentarer: