onsdag, januar 20, 2010

Sørstatsbaptistene med sterk kritikk av Pat Robertson


Toneangivende personer med tilknytning til Sørstatsbaptistene tar oppgjør med med uttalelsene til TV-grunder Pat Robertson.

Det var forrige onsdag at Robertson uttalte at jordskjelvkatastofen på Haiti var en konsekvens av en pakt som haitiske ledere skal ha inngått med djevelen for 200 år siden.

Roberts Jeffress (nederst), pastor for First Baptist Church i Dallas, Texas kalte Robertson arrogant i forbindelse med et intervju med Good Morning America i TV-kanalen ABC: "Det er fullstendig arrogant å forsøke å tolke Guds handlinger som en straff mot den eller den personen."

R. Albert Mohler (øverst) er lederen for Sørstatsbaptistenes Teologiske Seminar, og en av USA's mest respekterte evangelikale ledere, sier i en kommentar The Christian Post at Gud kommer til å dømme nasjonene en dag, "men vi har ingen rett til å påstå at vi vet hvorfor en katastrofe, som jordskjelvet på Haiti, inntreffer."

Sørstatsbaptistene var blant de første som sendte hjelpearbeidere til Haiti. Samtlige misjonærer som arbeider i Den dominikanske republikk ble bedt om å reise til Haiti omgående. Mange av menighetene knyttet til Sørstatsbaptistene har også gitt store pengegaver til nødhjelpsarbeidet.

Se også:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=200060

1 kommentar:

leins sa...

At Gud kan ryste "jorden, havet og det tørre land" (Hag.2,6) på grunn av synd og umoral, har jo skjedd tidligere.

De fleste kjenner jo til historien om Sodoma og Gomoora og Ninive.

Jeg kan ikke uttale meg om spesielle jordskjelv.

Det hører vel med til Jesu tale om endetiden i Matt. 24 (bl.a. vers 7 om jordskjelv både her og der), og om alt som som skal foregå før hans gjernkomst.

Et grufullt og mektig tidstegn. Pluss alle andre advarsler om tegn i tiden at Hans kommer er nær.

For oss alle gjelder det å være rede!