fredag, januar 15, 2010

Hva kjennetegner falske profeter og lærere, del 1

Det er svært interessant å merke seg at det første Jesus gjør når Han taler om de siste tider, er å advare mot forførelse, falske profeter og lærere. Og det er selvsagt ikke uten grunn. På spørsmål fra disiplene om kjennetegnene på Jesus gjenkomst, svarer Jesus:

"Se til at ingen fører dere vill." (Matt 24,4)

Litt senere i sin undervisning, sier Han:

"Mange profeter skal stå fram og forføre mange." (v.11)

"For falske kristuser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å forføre selv de utvalgte - om det var mulig. Se, Jeg har sagt dere det på forhånd." (v.24-25)

Legg merke til at noe av det som skal karakterisere de som forfører er at de skal "gjør store tegn og under." Tegn og under i seg selv har nemlig aldri vært et sannhetskriterium.

Når apostelen Paulus skal ta avskjed med de eldste i Efesos, sier han til dem:

"For dette vet jeg: Etter min bortgang skal glupske ulver komme inn blant dere, og de vil spre flokken. Også blant dere selv skal det stå frem menn som fører falsk tale for å dra disiplene etter seg. Vær derfor våkne ..." (Apgj 20,29-31a)

Legg merke til hva apostelen skriver! Også iblant de kristne, fra deres egne rekker, skal det fremstå menn som er vranglærere! De kommer ikke nødvendigvis utenfra, men innenfra.

Apostelen Peter er inne på det samme, i det andre brevet han skriver:

"Men det stod også fram falske profeter blant folket, slik det også skal komme falske lærere blant dere. I hemmelighet skal de føre inn falske lærdommer som leder til fortapelse. De skal fornekte den Herre som kjøpte dem, og føre over seg selv en brå fortapelse. Og mange skal følge etter deres veier til fortapelse, og på grunn av dem skal sannhetens vei bli spottet. Med grådighet og forførende ord skal de utnytte dere. I lange tider har dommen over dem ikke vært uvirksom, og deres fortapelse slumrer ikke." (2.Pet 2,1-3)

Jesus sier at disse forførerne: "kommer til dere i fåreklær, men som innvendig er rovlystne ulver." (Matt 7,15) Judas forteller at de har "sneket seg ubemerket inn." (Jud v.4) Apostelen Paulus kaller dem med rette: "falske apostler, bedragerske arbeidere, som omskaper seg til Kristi apostler." Så sier Paulus: "Og det er ikke noe å undre seg over. For Satan selv omskaper sge til en lysets engel. Derfor er det ikke noe stort om tjenerne hans også omskaper seg til rettferdighetens tjenere. Men deres ende skal bli i samsvar med deres gjerninger." (Se 2.Kor 11,13-15)

I en serie artikler skal vi nærmere på hva som kjennetegner falske profeter og lærere.

(fortsettes)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er viktige ting å ta opp. Jeg har undret meg over at flere "kristenledere" ser ut til å henge seg på enhver ny bølge ganske ukritisk. Kanskje er dette fordi vi "mangler resultater" i våre egne sammenhenger. Vi ser dessverre fra tid til annen at det var "noen som ble ført vill". La oss derfor holde oss til "JESU Kristi egen sunne lære og den lære som hører til Gudsfrykt"

Anonym sa...

Vil dele Om en som jeg har hørt om en som arbeider for Gud uten menneske ære i Norge

Han som virkelig er forankret i Gud trenger ikke å få oppmerksomhet for han vet at den forgjengelige æren er som støv for han.
Nei Han kan komme i en menighet eller bønne møte å i sin kropp som er sterk i ånden velsigne stedet uten noen vet han er iblant dem.
For glede over å være ett med Jesus er så stor at oppgaven er en høyeste glede i det skjulte.
Han vet at hvis kristene som ikke har dette forholdet til Gud får se hvem han er så vil frykten over at noen kan stå Gud så sterkt skremme dem.
For den sanne arbeider er ikke det å skape billige mirakler med å skape gull og beviser noe han bruker sin kraft til.
Nei Han bruker sin kraft til å la Jesus formidle sin kraft igjennom så hjertene kan åpne seg for Gud som er det eneste viktige i denne tiden.
Selv om han bærer kunnskapen om enorme åndskrefter ser han at andre kristene er som barn som ikke kan bruke denne kunnskapen i Gud riktig i mangel på ydmykhet.
Han sitter stille i forsamlingen mens han ser kraften fra Åndsilden bevege seg over stedet letende etter ett hjerte som er åpen nok og tjenende ydmyk for Gud til å ta imot.

I kristus

Anonym sa...

Forsetter

Jeg glemte å si noe mere om hvordan han arbeider.

Han går der Gud sliter med å få sin ånd frem.Det kan være hos grupper som er selvgode i sin tro på at dem er best.Han kan også vise seg i kirken og losjer som sier at dem er kristene for å der være ett vitne for Gud i det skjulte for ingen steder er for lite viktig for han hvis dem sier dem tror på Gud så sender Jesus han ditt som vitne å hjelper for Han.
Han sier at denne oppgaven for Jesus betyr mere en alt på jorden.
Måtte jeg klare å være som Han og broder Roger
I kristus