mandag, januar 18, 2010

Hva kjennetegner falske profeter og lærere, del 4

Her følger tredje artikkel om kjennetegnene om falske profeter og lærere:

3. Falske lærere hvitvasker synd; sanne ledere forkynner omvendelse.

En integrert del av det budskapet en mann sendt av Gud bringer er kallet til omvendelse fra synd og tilbakevending til Gud. Profeten Mika sier dette om sin tjeneste: "Men jeg, jeg er fylt av kraft ved Herrens Ånd, av rett og av makt, så jeg kan forkynne Jakob hans overtredelse og Israel hans synd." (Mika 3,8)

Det er interessant å merke seg dette: Alle profetene i Det gamle testamente ble sendt av Gud for å forkynne omvendelse! Hos profeten Jeremia heter det:

"Jeg sendte også alle tjenerne Mine, profetene, til dere, ja fra tidlig morgen sendte Jeg dem og sa: Vend nå om, hver mann fra sin onde vei og bedre deres gjerninger. Følg ikke andre guder for å dyrke dem..." (Jer 35,15)

Omvendelse er også et hovedfokus i Det nye testamente.

Døperen Johannes forkynte omvendelse: "I de dager sto døperen Johannes fram og forkynte i Judeas ørken: Omvend dere, for himlenes rike er kommet nær!" (Matt 3.1-2)

Jesus forkynte omvendelse: "Fra den tid begynte Jesus å forkynne og si: Omvend dere, for Himlenes rike er kommet nær." (Matt 4,17)

Apostelen Peter forkynte omvendelse: "Da sa Peter til dem: Omvend dere ..." (Apgj 2,38a) "Derfor få et nytt sinn og vend om..." (Apgj 3,19)

Apostelen Paulus forkynte omvendelse: "... men jeg forkynte først for dem i Damaskus og i Jerusalem og over hele Judea området og så for hedningene, at de skulle få et nytt sinn, vende om til Gud og gjøre gjerninger som er omvendelsen verdig." (Apgj 26,20)

Vi bør også merke oss at Jesus fortsetter å understreke behovet for omvendelse i brevene til de syv menighetene i Lille-Asia. Se Åp 2,3 og v.16,21 og 22 og i kapitel 3,3 og v.19

Gudfryktige ledere unngår ikke emnet synd, men de holder det frem og kaller til omvendelse.

De falske profetene derimot forkynner dette: "Intet ondt skal komme over dere." (Jer 23,17)

"Min hånd skal stå imot de profetene som ser tomhet og taler løgn. De skal ikke være i Mitt folks råd. De skal ikke skrives opp i boken til Israels hus. Heller ikke skal de komme inn i Israels land. Dere skal kjenne at Jeg er Herren Gud. For de har sannelig ledet Mitt folk vill og sagt: Fred! enda det ikke er noen fred..." (Esek 13,9-11)

I Norge i dag har vi biskoper og prester som lærer og lever i strid med Guds ord, som godkjenner synd. Vi har pastorer og menigheter som ser gjennom fingrene med samboerskap, som ikke er villig til å ta oppgjør med synd i eget hus. Vi har menigheter som sjeldent eller aldri snakker om synd eller om gudsfrykt. Men de underviser mye om hvordan vi kan få en bedre hverdag, et bedre selvbilde. Ingen steder i Det nye testamente snakkes det om å få et bedre selvbilde. Men det snakkes mye om selvlivets død. Vi har falske profeter som snakker om at synden er tatt bort og eksisterer ikke lenger, at vi ikke har noe å omvende oss fra lenger. Det er få sanne profeter og lærere igjen som forkynner om synd og omvendelse. Men det er det som fører frem og hjelper mennesker til å finne Livets vei.

(fortsettes)

9 kommentarer:

Aleksander sa...

Amen!

Anonym sa...

veldig bra at du tar opp dette tema. snakkes altfor lite om det slik at folket kan være våken og prøve åndene

Anonym sa...

Jeg ønsker å dele noen viktige ord som må komme frem i denne tiden.
I lesningen av Filokalia oversatt av fader Benedikt ble jeg velsignet med en forståelse fra det hellige ord som jeg ikke før har klart å sette ord på.

Saken er det at jeg går selv på bønnemøter når det er felles bønn for Norge,Oslo eller verden.

Da ser jeg at men selvfølgelig har oppbyggende ord og sang som jeg synes er greit som oppvarming til bønnen.
Men så kommer det til at man skal sette seg i grupper å snakke i kor om hva Gud skal gjøre for Oslo.
Når jeg ser i ånden at kraften blir svak og splittet opp for man ikke får med den dype kraften i bønnen måtte jeg få hjelp av Jesus og bibelen der Jesus var klar at bønn er noe kristene ikke kjenner til dybden av.
men så var det å se i det hellige ordet om det står noe om hvordan bønnen virker å der fikk jeg hjelp av boken til Fader Benedikt..

Fra Svensk. Bønnens værdi ligger ikke bara i mengden bønner uten i dens kvalitet. Dette framgår av dem to menn som gikk til tempelet for å be (luk 18;10). Dette påminner også Herrens ord " OG NÅR DERE BER SKAL DERE IKKE SKRAVLE TOMME ORD " (Matt 6:7).
Legg dette på hjertet Bjørn Olav .Dem kristene har ikke lært den dype bønn enda idag hvilken stor synd

I Kristus broderlig

Anonym sa...

Beklager fei oversettelse i sitatet over.
Her er bibelverset i sin helhet som er mye dypere å grunne på I Kristus

Mat6.7
Herrens bønn
7 Når dere ber, skal dere ikke ramse opp ord slik hedningene gjør; de tror de blir bønnhørt ved å bruke mange ord. 8 Vær ikke lik dem! For dere har en Far som vet hva dere trenger, før dere ber ham om det. 9 Slik skal dere da be:
Vår Far i himmelen!
La navnet ditt helliges.

Anonym sa...

Jesus la på hjertet at det er en som trenger det andre verset sterkt i sitt liv så jeg lar det også komme her.

Luk18:10
10 «To menn gikk opp til tempelet for å be. Den ene var fariseer og den andre toller. 11 Fariseeren stilte seg opp for seg selv og ba slik: 'Gud, jeg takker deg for at jeg ikke er som andre mennesker, de som svindler, gjør urett og bryter ekteskapet, eller som den tolleren der. 12 Jeg faster to ganger i uken og gir tiende av alt jeg tjener.' 13 Tolleren sto langt unna og ville ikke engang løfte blikket mot himmelen, men slo seg for brystet og sa: 'Gud, vær meg synder nådig!'
14 Jeg sier dere: Tolleren gikk hjem rettferdig for Gud, den andre ikke. For hver den som setter seg selv høyt, skal settes lavt, og den som setter seg selv lavt, skal settes høyt.»

Må hjertet åpnes så alle kristene kan be med Jesu hjertelag som ser den lidende sjel i alle lidende mennesker i smertens kamp.
Det ber jeg deg om min Far

I kristus

Anonym sa...

En ting som også kjennetegner falske profeter er at de i stor grad profeterer positivt, det folk VIL høre. I Gamle Testamente er det en beretning om to konger, Josafat og Akab. Akab ville gå i krig og fikk Josafat med seg. Men Josafat var våken og ville først høre hva Herren mente. Det var omkring firehundre av kongens profeter som profeterte positivt. "Gå i krig, du skal vinne seier." Men Josafat var ikke tilfreds med det. Han spurte om det ikke fantes en av HERRENS profeter de kunne spørre Herren til råds gjennom. 1 Kong 22,8: Det finnes en til, og vi kan spørre Herren til råds gjennom ham. Men jeg hater ham, fordi han ikke spår godt om meg, bare ondt. Det er Mika, Jimlas sønn. Josafat sa: Kongen skulle ikke tale slik. Så Ble en av hoffolkene sendt av sted for å hente Mika. I mellomtiden ble profetert i "hytt og pine" hos kongen. Da sendebudet kom til Mika sa han til ham: "Profetene spår med én munn godt for kongen. La nå dine ord stemme overens med deres, og spå godt!" Tenke sg. Han prøvde å rådslå med Mika og å IKKE si det Herren hadde å si. Men Mika svarte: "Så sant Herren lever: Det som Herren sier til meg, det vil jeg tale. Hvor hører vi det i dag? IKKE mange plasser, vil jeg påstå. De som prøver seg på det får passet påskrevet med ALL tydelighet.
Da Mika kom til Akab sa han først at kongen bare kunne gå i krig, han ville vinne seier. Men kongen sa til Mika: "Hvor mange ganger skal jeg ha deg til å sverge på at du ikke skal tale annet til meg enn sannhet i Herrens navn?" Her avslørte kongen selv at han visste at det hans egne profeter profeterte var løgn. Men kongen fikk sin profeti fra Herren selv. Mika ble kastet i fengsel. Hva videre skjedde med Mika er ikke fortalt i Kongebøkene.

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Birgir

Her du inne på noe svært viktig. Jeg tror vi kan si om mange av dagens "profeter" at de er lykkeprofeter. For ikke så lenge siden så jeg en menighet her i Norge, annonserte at alle som kom på møtet skulle få en personlig profeti. Jeg forstår ikke at slikt går an, og at folk som går i en slik menighet ikke reagerer. Ikke noe sted i NT finner jeg en slik praksis.

Det er interessant å se at en av de profetene i NT som navngis er Agabus. Ved to anledninger finner vi at han profeterer om:

1. Hungersnøden som kom i keiser Klaudius' dager, jfr Apgj 11,27-28.

2. Varsler at Paulus skal bli forfulgt og lide, jfr Apgj 21,10-21.

Flere av vår tids "profeter" var medlemmer av Ted Haggards menighet i Colorado. Ingen av dem kunne avsløre at pastoren deres hadde et forhold til en homoseksuell prostituert, og at man kjøpte kjemisk dop. Da var det annerledes med profeten Natan som avslørte kong David og sa: "Du er mannen!"

Jeg hører fra pålitelig hold om omreisende profeter som besøker menigheter verden over, og som får ekstra gode kollekter fordi de profeterer om fremgang og velstand for vertsmenigheten! De har mye å svare for foran Kristi domstol.

Anonym sa...

Ja,Bjørn Olav det er utrolig hvor mye man kan gjøre i Jesus navn uten at noen reagerer på disse tydelige troldoms folkene.
Man må kjenne i ånden at det ikke er til kjædets glede over å være viktig meed slange smiger over hvor viktig oppgave man har.
Slangen lokker med smiger er jo godt kjent i bibelen det var jo det som førte til fallet.
Spis eplet så blir du mektigere en Gud selv.

I kristus broderlig

Anonym sa...

Denne smigeren er vel også fremme i Norge ?
Lederene elsker vel å høre slangen si hvor store oppgaver som bli profitert ?
Slangen elsker splid også med konflikter mellom Guds folk der han bruker kjødet til å forsvare sin posisjon i menigheter i frykt for andre skal ta deres plass ?
Slangen vil jo at kristene skal underholdes og se på den dyktige underholderen fremme som ikke våger å sette dem fri til å kjenne i hjertet at lengselen etter Jesus er i dem.
Ja vi lever i tøffe tider der kristene forledes ut i å leve igjennom lederenes forståelse av jesus

I kristus broderlig