onsdag, januar 13, 2010

Michael Harper - en far i troen er død

Det er med stor sorg og vemod jeg nå meddeler bloggens lesere at fader Michael Harper er død. Etter en tids sykdom sovnet han stille inn 6. januar, 79 år gammel.

Michael Harper var i sin tid en av de aller fremste talsmennene for den karismatiske bevegelsen. Her i Norge gav Aril Edvardsen ut hans lille, men dog så innholdsrike og radikale bok, "Kraft for Kristi legeme", en bok som ansporet mange nordmenn til å søke Åndens dåp for liv og tjeneste.

I nærmere 40 år var Michael Harper prest i Den anglikanske kirke. Det var blant annet kvinneprestspørsmålet og det stadig mer liberale bibelsynet, som gjorde at Harper, sammen med en stor gruppe angelikanske prester, gikk ut av denne kirken og ble tatt opp som medlemmer av Den antiokisk ortodokse kirke. Det skjedde i 1994.

Det var mens Harper var prest i Den anglikanske kirke at han ble døpt i Den Hellige Ånd og begynte å tale i tunger. Det var svært oppsiktsvekkende at en angelikansk prest gjorde så. Etter sin åndsdåp grunnla han Fountain Trust og startet tidsskriftet Renewal, som ble et redskap til å spre budskapet om Åndens dåp og Åndens gaver, ikke bare i England, men verden over. Harper organiserte også den første europeiske karismatiske konferansen i 1971. Den ble holdt i Guildford i England. Senere ble det mange flere. Harper talte også i Norge, blant annet i Sarons dal.

Michael Harper var en skattet forkynner. Selv hadde jeg glede av å høre ham tale i Citykyrkan i forbindelse med en konferanse arrangert av Stanley Sjöberg. Talen hans gjorde et sterkt inntrykk på meg, husker jeg. Han var dyptpløyende i Guds ord, samtidig som han øste av sitt eget liv.

Men det er først i de senere år at jeg fikk kontakt med Michael Harper. I en viktig fase av mitt liv hadde jeg glede av å skrive med ham, og boken hans: "The True Light", hvor han forteller om sitt møte med Den ortodokse kirke, fikk stor betydning for mitt eget liv. Etter det fulgte jeg hans arbeid som ortodoks prest i Chichester Cathedral, gjennom nyhetsbrevene derfra. Han var til stor inspirasjon og hjelp for meg, derfor kjenner jeg på et veldig vemod når han nå har trått ut av tiden og ikke lenger er der som en man kan spørre og snakke med.

Jeg lyser fred over fader Michael Harpers gode og vakre minne. Evig ihukommelse, pleier de ortodokse kristne å si når noen dør, og det er sant: Michael Harper vil du evig husket, av oss og av Gud.

Du kan lese mer om fader Michael Harpers død her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=199400

http://www.antiochian-orthodox.co.uk/Archive/frmichael-inmemoriam.htm

Ingen kommentarer: