fredag, januar 29, 2010

Tyske kristne får ikke drive hjemmeundervisning - får politisk asyl i USA

Det tyske ekteparet Hannelore og Uwe Romeike og deres fem barn (bildet) har fått politisk asyl i USA. En amerikansk domstol betrakter tysk skoleplikt som religiøs forfølgelse.

Det er en domstol i delstaten Tennessee som har gitt familien medhold i at den blir forfulgt på religiøst grunnlag.

Det var i 2008 at familien Romeike flyktet til USA. De ville ikke sende sine barn i tysk skole, men undervise dem hjemme. Familien, som er kristne, har i mange år kjempet for at barna skulle få hjemmeundervisning, ble nektet dette av tyske myndigheter. I oktober 2006 kom tysk politi på døra til familen Romeike og hentet barna med makt. Dette skjedde i delstaten Baden-Württerberg. Barna stakk av fra skolen og hjem til foreldrene, som er bøtelagt en rekke ganger fordi de har gitt barna undervisning hjemme.

I novemeber 2007 bestemte Tysklands øverste domstol, Forbundsforfatningsdomstolen, i en lignende sak, at staten i særskilte tilfeller har rett til å tvangsfjerne barn fra foreldre, hvis de nekter å sende barna til skole.

Det er enda et eksempel på at det blir stadig vanskeligere for kristne foreldre å oppdra egne barn i Europa. Flere steder stemples frie kristne forsamlinger som farlige sekter. Det har skjedd både i Frankrike og Belgia. Det er flere ting som tyder på at vi står overfor en forfølgelse av kristne også i Vest-Europa, og at det blir vanskeligere og vanskeligere for kristne som tar Guds ord på alvor å følge sin overbevisning. Oftere og oftere vil vi høre om kristne som vil bli sjikanert, og få innskrenkninger i religions- og ytringsfriheten.

Du kan lese mer her:

http://www.vl.no/verden/article4831416.ece

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rett i det. Det er ikke alle som tør å si det lenger, spesielt ikke i Tyskland.

En ting som ikke sto i Vårt Land, men som står i amerikanske aviser:
Familien skulle betale en bøt på 60.000 kr (7000 Euro).

Me informasjon finner en på siden www.hslda.org

Bjørn Olav sa...

Takk for kommentaren, og tilleggopplysningene. Denne saken bør få mange kristne til å våkne, og se hva som foregår. Vi snakker gjerne om forfølgelse i land som Kina, Nord-Korea etc, men ser ikke hva som skjer og hva som er i ferd med å skje i Vest-Europa. Det kommer til å bli mye vanskeligere for de som vil leve i pakt med nytestamentlig kristen tro.

Alette sa...

Mange steder, både i Bibelen og i senere tid, har vi sett forfølgelse få kristne til å våkne og stå sammen og evangeliet blir spredt med utrolig kraft og virkning.

Mitt håp er at disse stadig mer synlige forfølgelsene vil få oss i Vest-Europa til å våkne og kjempe for det vi har kjært.

Karin sa...

Ja,det är kanske denna förföljejse,som behövs för oss både i Sverige,och Norge och de Nordiska Länderna,för att vi ska vakna opp,och vad som än händer lära oss att stå fasta på Guds Ord!
Vi får tänka på Mose,när han ledde Israelsbarn ut ur Egypten,så förföljdes de av Egyptens här,Men Gud stod själv emot denna här när
de förföljdes,som en Eldstod om natten,och en molnstod om dagen!
Vi behöver verkligen nu hålla oss NÄRA NÄRA Jesus, och bara vara stilla i Hans Närvaro!

Anonym sa...

Jeg håper at det går gjennom mange aviser i Norge. Tyskland og Europa må våkne opp! Har vi ikke hat det samme for 70år siden, bare at det denne gangen var jødene?

Det ser ut som om det er noe igjen av Hitlers ånd i Tyskland!?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.