lørdag, januar 23, 2010

Tema for den 20 dagen i fasten for Norge januar 2010


La den åndelige lengselen i oss rettes mot Herren og hans Ånd og ikke mot andre urene kilder

Når du kommer til det landet Herren din Gud gir deg, skal du ikke ta etter all den styggedom som folkene der driver med. Hos deg må det ikke finnes noen som lar sin sønn eller datter gå gjennom ilden, ingen som tar varsler, ingen tegntyder, spåmann eller trollmann. Ingen må drive med besvergelser, spørre gjenferd og spådomsånder til råds eller søke råd hos de døde. For alle som gjør slikt, har Herren avsky for, og det er på grunn av slik styggedom Herren din Gud driver folkene bort fra deg. Helhjertet skal du være i forholdet til Herren din Gud. Disse folkene som du skal drive ut, hører på tegntydere og spåmenn. Men deg har Herren din Gud ikke gitt lov til slikt. Av ditt eget folk, av dine landsmenn, vil Herren din Gud la det fremstå blant dere en profet som meg. Ham skal dere høre på. 5. Mos. 18.9‐15.

En gang vi var på vei til bønnestedet, møtte vi en slavekvinne som var besatt av en spådomsånd. De som eide henne, tjente gode penger på spådomskunstene hennes. Hun fulgte etter Paulus og oss mens hun ropte og skrek: «Disse folkene er tjenere for Den høyeste Gud, og de forkynner dere veien til frelse.» Dette gjentok seg flere dager. Da ble Paulus sint, snudde seg og sa til ånden: «Jeg befaler deg i Jesu Kristi navn: Far ut av henne!» Og den forlot henne på timen. Apg.16. 16‐18.

Men visdommen ovenfra er først og fremst ren, dernest er den fredselskende, forsonlig og føyelig, rik på barmhjertighet og gode frukter, upartisk og uten hykleri. Jak. 3.17.

Så synger de og danser og sier: «Alle mine kilder er i deg.» Sal. 87. 7.

1 kommentar:

Anonym sa...

Spådoms ånder elsker å tale i tunger.Tungetale er ikke av det gode hvis ingen kan tolke dem for da kan det være onde ånder som taler igjennom dem.
Har selv sett i ånden at mange kristene taler fra ånder i tunger som ikke er av det gode.
Nei da er det bedre med ord som kommer fra Ånden som kan bygge opp å gi støtte til videre vekst i kristenlivet.
Man må prøve ordene om dem stemmer med det hellige ord og om dem er oppbyggende for den som tar imot.
Mange føler nok på møtet at dem må vise andre at dem kan tale i tunger uten å føle seg istand til det på den rette måten.
Man skal også vokte seg for dem som forteller om fremtiden for hvis det er for blåse opp kjødet til å miste ydmykhet så må man vokte seg for budskapet.
Ordene må være i Jesus dype omsorgs kjærlige ånd som må ligge som grunntone i hele budskapet så man vet det kommer frem fra Guds hjerte og Ånd.

Selv ser jeg i fremtiden og gaven til å styrke ånden i dem jeg møter, men bruker det til å hjelpe dem som søker meg til å få ett bedre liv nå å til å åpne opp mere for Guds ånd så dem kan tale selv med Jesus.

Broderlig i Kristus