tirsdag, januar 12, 2010

Tema for niende dag i fasten for Norge januar 2010


Gi oss forståelse og åpenbaring i ditt ord.

Vi har ikke fått verdens ånd, men den Ånd som er fra Gud, for at vi skal forstå hva Gud i sin nåde har gitt oss. Om dette taler vi med ord som Ånden har lært oss, ikke med ord som menneskelig visdom har lært oss. Det åndelige tolker vi med ord som hører Ånden til. Slik menneskene er i seg selv, tar de ikke imot det som hører Guds Ånd til. Det er dårskap for dem, og de kan ikke fatte det, for det kan bare bedømmes på åndelig vis. 1. Kor. 2. 12‐14.

Det er Ånden som gir liv, menneskenaturen gagner ingen ting. De Ord som jeg taler til dere, er ånd, og de er liv. Joh. 6.63

1 kommentar:

Anonym sa...

Den som virkelig vil forstå ånden som står i det hellige uforaderlige ordet er vår del som taler og kan forstå Gud !

I Filokalia skrevet mellom år 300 til 1400 tallet av dem dypeste kristene i Ånden på den tiden er en åpenbaring i hvordan Gud lar sitt ord virke i dem som søker Han dypt nok i Ånden.

Dem hellige sier at det er bare ånden som kan løfte oss så vi kan forstå Guds ord sanne evige mening til alle tider.

Så hvorfor vet kristene så lite om hva og hvordan ånden virker ?
Mennesket er bygget opp av kropp,sjel og ånds som filokalia bekrefter som skapt i Guds bilde som en treenighet.

Ånden er av samme vesen som Faderen hellig og ren ubesudlet av verdens ånd.Ånden er ubregrenset i sin frihet for den lever i Faderen.
Er ikke fordømmende.ser større meninger i det som oppleves i verden i kjærlighet.
Som Jesus som går til den syke piken i glede for Han ser at det er en høyere mening med sykdommen som skal vekke hjertene igjennom lidelsen.
Disipplene som ikke er på ånd refser jesus for at han ikke ser alvoret i saken i fra deres øyner. Dem ser bare delevis og delt som i en gåte i sjelen

Sjelen er vår åndelige kropp som er skapt som legeme under Ånden.
Sjelen har kjærlighet til Gud og den ønsker rettferdighet.Men sjelen er dualistisk og dømmende på sitt plan av ufullkommen insikt i Gud som ånden har.
Dem som lever med fokus i sjelen er blanding av ego kjærlighet og idialistisk kjærlighet til å overbevise andre om sannheten.

Kroppen som også har det sårede mennesket persjonligheten full av ar og biterhet er dømmende å lager en Gud som hevner og straffer.Kjærligheten er egosentrisk rettet mot sin gruppe

Han som kommer til ånden blir ydmyk for han ser en mye større sammenheng i alt en fanatikeren som bare ser noen ord på en linje.
Han ser det levende ord i ordet.
I kristus