lørdag, januar 23, 2010

Historisk baptistkirke totalskadd av brann

19. januar ble kirkebygget til First Baptist Church i Temple i Texas totalskadd i en brann. Kirkebygget var av stor historisk verdi. Det var oppført i 1939, etter at en brann ødela deler av kirkebygget som var fra 1895. Blant de uerstattelige tingene som ble ødelagt av brannen var et kirkeorgel med 2.675 piper, fotografier og bøker. Brannårsaken er foreløpig ukjent. Siden brannen er av en slik størrelse som denne, er brannetterforskningen overtatt av føderale myndigheter.

I byen Temple er brannen det store samtalemnet. First Baptist Church er en menighet som er høyt verdsatt i lokalsamfunnet, og for menighetens egne medlemmer har det vært en vond opplevelse å miste kirkebygget sitt. Her har de opplevd så mye godt. Men som en av dem sier:

"Gud har kontroll, Han elsker sitt folk og det er kraft i bønn."

Godt samarbeide kirkene imellom gir seg nå positive utslag. Den episkopale kirken som er en av naboene til First Baptist Church har stilt lokaler til rådighet for menigheten, og her møtes nå de ansatte. United Methodist Church stiller også opp, og menigheten vil i tiden fremover holde sine gudstjenster der.

Det var 21.november 1874 at pastor Andserson Clark fra Sør Carolina organiserte Pleasant Hill Baptist Church i den lille byen Birdsdale i Texas. Birdsdale var et lite samfunn som eksisterte før byen Temple ble en realitet. Temple ble grunnlagt i 1881. Når byen etter hvert utviklet seg bestemte menigheten seg for å flytte kirken sin inn til de sentrale strøkene, og der har den vært siden.

Ingen kommentarer: