søndag, januar 31, 2010

Å utvikle en kultur for disippelskap i vårt fellesskap, del 3

Her følger tredje del av Floyd McClungs (bildet) undervisning om disippelskap:

2. Godt såkorn. Å ha det rette såkorn er essensielt. Jesus lærte sine disipler å så evangelie-såkorn i rikelig grad.

Såmannen i lignelsen om såmannen sådde ekstragavant, nærmest sløste med såkornene. Han kastet såkornene ut overalt. Overalt hvor det finnes en fruktbærende, reproduserende bevegelse på jorden i dag, så er det en overflødende spredning av evangelie-såkorn. Hvis jordsmonnet i denne lignelsen er hjertet til menneskene, så er såkornet evangeliet, de gode nyhetene om Jesus Kristus. Det er ikke menigheten, eller gode programmer, det er ikke teologi eller lære. Det er Jesus. Ikke forsvar "kristendom" , ikke diskuter lære. Så Jesus! Del Ham, snakk om Ham, fortell mennesker om Ham, fortell din historie om hvordan du ble kjent med Jesus. Ikke skam deg. Ikke frykt. Gjør dette i hver samtale, og i en hver relasjon.

3. Villige såmenn. Jesus lærte sine disipler å så såkorn alle steder de var. Ikke kjøp deg inn i relativismen, toleransen i vår kultur. Reis opp mennesker som er kulturelt engasjert, men radikalt lydig for å dele evangeliet. Lær mennesker hvordan de kan overkomme sin frykt. Hjelp dem til å kunne fortelle sin historie.

4. Du må vanne jordsmonnet. Vannet er bønnen. Å be for jordsmonnet gjør at vi elsker byen og vår generasjon på den måten Jesus gjorde. Det forbereder våre hjerter til å tro for en innhøstning. Bønn forløser tro i våre hjerter. Be for høsten. Bønn er essensielt for at vi skal se en innhøstning. Det er vannet som sørger for at såkornet vokser. Det er Guds måte å invitere oss inn i et avhengighetsforhold av Ham og for dem som Han drar til seg. Utvikle en bønnekultur. Tidlig morgenbønn. Bønnevandringer. Tider av 24 timers bønn. Halve bønnenetter. Faste og be. Bønn i forbindelse med alle samlinger. Be i samtaler med en og en, i små grupper, slik at mennesker kan komme til å kjenne og reprodusere Jesu liv.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: