mandag, januar 25, 2010

En ny falsk Messias som vil skrive Bibelen på nytt

Det virker ikke særlig betryggende at pave Johannes Paul II attentantsmann nå er satt fri. For i følge media har Mehmet Ali Agca fått det for seg at han er Messias. Nå skal han bosette seg i Kroatia, etterat både Italia og Spania har nektet ham asyl. Der skal han skrive en ny Bibel, og "rette opp de feilene som er i den andre", som han selv sier.

Det har vært noen slike som Mehmet Ali Agca opp gjennom tidene, og han blir sikkert ikke den siste. Jesus sa selv at det skal komme mange i Hans navn som påstår at de er Messias. Vi er advart på forhånd!

Men det er ikke bare denne Agca som påstår at man kan trekke fra, eller legge til Bibelen, alt etter som det passer folk. Enkelte - vi har hatt dem her på bloggen også - hevder at Bibelen er gått ut på dato, og at den blir til hver eneste dag. For å få det til å passe med eget liv, slik at man kan fortsette å leve i synd, uten at samvitigheten plager en. Hvilken forførelse man da har viklet seg inn i og hvilken livsløgn man lever på!

Andre igjen avviser sentrale trossannheter, som f.eks jomfrufødselen og Kristi oppstandelse, og plukker litt her og litt der, etter som det passer deres teologiske syn. Noen hører stadig fra "Gud" og kommer med den ene åpenbaringen etter den andre, om det samsvarer med det som står i Bibelen ser ikke ut til å være så farlig. Det er jo "Gud" som taler. Er det slik at vi kan trekke fra og legge til som vi vil?

Nei, slik er det selvsagt ikke. Den bibelske åpenbaringen er endelig og avsluttet fra Guds side. "For jeg vitner for hver den som hører de profetiske ordene i denne Boken: Hvis noen legger til noe til alt dette, skal Gud legge på ham de plagene som det er skrevet om i denne boken. Og hvis noen tar bort noe fra ordene i denne profetiske Boken, da skal Gud ta hans del bort fra Livets bok, fra Den hellige Staden og fra det som det er skrevet om i denne Boken." (Åp 22,18-19)

Jeg takker Gud for at Han gav oss Bibelen, en trygg og usvikelige veileder, tvers igjennom sann. Hans ord er evig og uforanderlig, den eneste autoritet for liv og lære.

Se Dagen om denne saken:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=200570

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bjørn Olav, dette er dagen dere ventet på, tankene mine er hos dere.

Du skriver om en falsk messias, jeg tror vi er inne i en tid hvor vi må kunne bibelen for å ikke bli ført vill. Det kan jo komme slike fra enhver kristen menighet. Tenker på "ulv i fåreklær" Min samvittighet sier at jeg må selv være på vakt så jeg ikke tar feil, det er så lett å la seg fasineres av "gode meninger", og det å være "snill" mot sine venner og andre.
Hilsen karin

Anonym sa...

Alle viktige grunn sanheter om Gud står i bibelen men behovet for falske messiaser vil det være så lenge kristene trenger noen å se opp til på jorden.

Ser du opp til noen som sier Jesus døde for deg for så å selge mamon og forledelse resten av møtet? En kristen skal ikke vedde men kunne jeg ville jeg si ja du liker dem godt:)

Det dem skal si er Jesus døde for deg så stod han opp for å frelse deg til å bli ett med Han og faderen.
Dette betyr at synden må dø sammen med Jesus på korset selv om dette gjør at jeg seller mindre bøker og cd men er riktig.
Han kom for at du skulle komme tilbake til bildet som krever at synden dør ved at du hver dag dør og står opp med Jesus.

Nå klør det så mye i ørene at han blir byttet ut med en ny predikant som har rette enkelheten til å sitte å høre at man ikke skal gjøre noe som helst med synden for den er ferdig for 2000 år siden bare se på verden der ingen lar synden sin dø med Jesus hvor fantastiske mennnesker er mot hverandre med å drepe voldta, mishandle for dem ikke har synd som må dø.

Er det rart Djevelen messiasene gleder seg over kollekten fra smilende kristene som ikke følger dem første kristene for dem vet bedre en dem som levde med Jesus selv.

Nei vekkelse kan det ikke bli i denne ånd.
Feige kristene ledere som gjemmer seg for Jesus på korset som manelige disippler i frykt for andre predikanters popularitet over å snakke til kjødet.

Broderlig i kristus