onsdag, august 05, 2020

Bønnemøter i private hjem kan bli forbudt i Russland

Heretter kan det bli ulovlig å holde bønnemøter i private hjem i Russland. De må holdes i lokaler som er autoriseete av myndighetene. Dette vil skape problemer og utfordringer for blant annet de uregistrerte baptistene. Mange av dem har ikke egne menighetslokaler, men samles i private hjem.

Det er Evangelical Focus og Kristelig Pressekontor som skriver dette.

Men det stopper ikke her: Et nytt lovforslag som ble lagt frem for Statsdumaen, det russiske parlamentet, 22.juli i år, innebærer også at russiske myndigheter kan forby utlendimger og religiøse ledere som har studert i utlandet å delta i akyivitetene til russiske menigheter og foreninger, eller å veilede dem. Det betyr i klartekst at Russland nå viol forby utenlandske misjonærer. Dette vil få store konsekvenser for utenlandske misjonsselskaper og menigheter som driver misjonsarbeid i Russland, og for gjesteforelesere ved teologiske institusjoner.

Det heter nemlig i artikkel 7 i den føderale loven: 'Om samvittighetsfrihet og religiøse aktiviteter':

'kun russere og andre mennesker som bor permanent og legitimt på Russlands territorium kan være aktive i religiøse grupper.'

Artikkel 7 inneholder også en pasus om at lederne og deltagerne i disse religiøse gruppene har rett til å feire gudstjeneste, og samle og urdanne nye medemmer i deres tro, men at bønnemøter ikke finne sted i private hjem.

La oss be for våre trossøsken i Russland.

Ingen kommentarer: