onsdag, august 05, 2020

Guds herlighet

2. Mosebok 40: 34-35. Skyen dekket møteteltet, og Herrens herlighet fylte teltet. Moses klarte ikke å komme inn i møteteltet fordi skyen hadde lagt seg over det, og Herrens herlighet fylte teltet.

Det mest storslåtte og unaturlige i verden er Guds herlighet. Det er unaturlig for kjødet, men det er naturlig for Ånden. Guds herlighet (eller Guds nærvær) i sin reneste form er som en fortærende ild. Da Gud kom ned på Sinai-fjellet i 2. Mosebok 19, ba han folket om ikke å komme i nærheten av fjellet, ellers ville de dø. Gud var så storslått og ren at Bibelen sa at fjellet røk som en ovn.

Angivelig er det forskjellige grader av Guds ære og graden avhenger av hvor mye vi kan takle. I 2. Mosebok 40 og 2. Mosebok 19 er en grad og i Habakkuk 2:14 er en annen grad. Habakkuk sier: "For jorden skal fylles med kunnskap om Herrens herlighet, likesom vannet dekker havets bunn".

La du vil merke til at Habakkuk ikke sa at jorden skal være fylt med Guds herlighet ... men det står at den skal være fylt med kunnskapen om Guds herlighet. Med andre ord, jorden er allerede fylt med Guds herlighet. Avhengig av hver persons individuelle dybde i Gud, kan vi faktisk gå inn i hans herlighet. En person kan komme inn i Hans herlighet på et nivå og en annen person kan komme inn i Hans Herlighet på et annet nivå.

En gang mens jeg tjenestegjorde i Canada i en stor retrettleir, var Guds herlighet så sterk at man nesten måtte være der for å tro det. Tegn og under fant sted hver natt, og folk ble frelst, helbredet og satt fri. En natt etter gudstjenesten ble en mann som hadde levd et hardt liv frelst og ba om å bli døpt umiddelbart.

Leiren lå ved en stor innsjø, og siden det var på høsten var vannet veldig kaldt, men mannen brydde seg ikke. Mannen som hjalp meg sa at jeg vil døpe ham, og han og den nyomvendte vadet ut i sjøen. Mannen som ble døpt tok Bibelen sin med seg og sa: "Jeg vil at b¨Bibelen min også skal bli døpt." Nede i det kalde vannet gikk de, både menneske og Bibel. Da de kom ut av det kalde vannet, kom mannen opp av vannet og ropte og ga ære til Gud.

Etter at den nyomvendte hadde fått tørket seg, la han merke til at selv om Bibelen hans hadde gått under vannet med ham, hadde den ikke blitt skadet av vannet. Folket som var vitne til dette lovpriste folket Gud til etter midnatt ... og takket ham for alle miraklene som hadde skjedd.

Merkelige og uforklarlige ting skjer når Guds herlighet er til stede.

Dette er kanskje ikke akkurat det 2.Mos 40 snakker om da den sa at de ikke kunne gå inn i møteteltet. Imidlertid kan vi konkludere med at ett menneske kan være i et djupere nivå av herlighet enn et annet menneske, ifølge 2. Mosebok 19. På den annen side er vi alle i stand til å vandre i et mål av Guds herlighet i henhold til Habakkuk 2:14.

- John L. Dean, oversatt med tillatelse fra forfatteren av Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: