tirsdag, august 18, 2020

Hvite-russiske menighetsledere ber om forbønn for Hvite-Russland

Bildet viser en gruppe evangeliske hvite-russiske kristne som er i landets hovedstad Minsk for å be for den særdeles spente situasjonen i Hvite-Russland akkurat nå. Mange av landets menighetsledere er urolige over det som skjer, ikke minst over brutaliteten fra politiets side mot fredelige demonstranter og ber nå om forbønn.

Hvite-russerne tar til gatene i tusentalls for å protestere mot det despotiske styret til Alexandr Lukasjenko. Det meldes om over 200.000 demonstranter som fyller sentrumsgatene i Minsk alene. Demonsrrasjonene ledes ann mange steder av hvitkledde kvinner med blomster i hendene. Selv et voldelig regime har tapt den dagen kvinner tar til gatene, syngende og omfavnende politiet. Hva skal despoten gjøre da? Skyte med kanoner mot dem?

Hvite-russiske menighetsledere har skrevet brev hvor de ber om forbønnsstøtte:

'Kjære trossøsken, hver vennlige å be for Hvite-Russland Vi gjennomlever nå en svært vanskelig tid . Etter det forfalskede presidentvalget har tusentalls fredelige demonstranter blitt slått, skadet og satt i fengsel, også mange medlemmer av våre kirker. Mennesker blir kidnappet på gaten, dras ut og slepes bort fra sine biler, mishandles og arresteres. Mange av dem har ikke en gang delratt i demonstrasjonene.'

Brevet er blitt formidlet gjennom Rauli Lehtonen, tidligere en av lederne for Ljüs i Öster, og nåværende misjonspastor i den finske Filadelfia-forsämlingen i Stockholm.

Også Unionen av Evangeliske kristne/Baptistene i Hvite-Russland, Den forente kirken av kristne av evangelisk tro og Sammenslutningen av De full-evangeliske fellesskapene i Hvite-Russland, har kommet med en felles uttalelse, hvor de oppfordrer til forbønn for Hvite-Russland. Denne grupperingen kaller til bønn med utgangspunkt i Mika 6,8:

'Han har sagt deg, menneske, hva som er godt. Og hva krever Herren av deg uten at du skal gjøre rett og gjerne vise kjærlighet og vandre ydmykt med din Guud?'

'Be for alle mennesker, for de som har myndighet, at de har gudsfrykt og husker at det er en Overdommer over dem igjen, som vi alle skal stå til ansvar for. Be om at voldenog blodsutgytelsene opphører, og for alle familiene som er berørt. Be til Herren om at Han vil redde oss fra hat, hevn og bitterhet. Be om at mennesker vende seg til Kristus og elske Ham av hele deres hjerte og sin neste som dem selv. Bare når vi elsker Gud kan vi elske vår neste på en riktig måte,' heter det i brevet fra disse kirkelederne.

De foreslår at det bes for Hvite-Russland hver dag klokken 09.00 og 21.00. Det er en oppfordring jeg ber norske forbedere merke seg og slutte opp om.

Ingen kommentarer: