lørdag, august 22, 2020

Mens folkene sov kom fienden - beslutning om sene aborter ble tatt midt på natten

Når jeg leste om dette du er i ferd med å lese, kom jeg til å tenke på Jesu ord i Matt 13,25: 'Mens folkene sov, kom fiendens hans og sådde ugress blant hveten, og gikk så bort.'

For hør bare: Det franske parlamentets andre kammer, som er nasjonalforsamlingen, har gitt sin stemme for lovendring som tillater abort av 'psykiososiale' årsaker helt frem til slutten av graviditeten. Knapt en femtedel av parlamentarikerne var på plass når forslaget ble stemt igjennom, før morgengry en lørdagsmorgen midt i ferietiden. Dette skjedde 1.august. Nå skal lovforslaget tilbake til Overhuset, for andre gangs behandling.

Det nye lovforslaget ble godkjent med 6o stemmer for og 37 mot. Kun 101 av 577 parlamentarikere deltok i møtet, og avstemmingen fant sted klokken 04.00 om morgenen midt i sommerferien!

I Frankrike har kvinner rett til abort før utgangen av 12 svangerskapsuke. Dessuten kan en kvinne søke om abort 'av medisinske årsaker' uten tidsbegrensning, om det skulle være mistanke om ubotelig fosterskade eller om graviditeten kan ansees å true kvinnens helse. I det siste tilfellet må tilfellet prøves av den gruppe sakkyndige. I følge forslagsstillerne til den nye lovteksten, er det ulik praksis blant lengene om hva som er å regne som 'trussel mot kvinnens helse', som er årsaken til det nye lovforslaget.

I følge det franske nyhetsbyrået LCI utføres det i dag opp mot 230.0000 aborter i Frankrike, og av disse er 200-300 aborter utført av 'medisinske årsaker'.

La oss be for Frankrike.

Ingen kommentarer: