fredag, august 28, 2020

Hvor finner vi Jesus?

'Någonstans bland alla skuggorna står Jesus' - den sangstrofen kom til meg i dag tidlig. Det har nok sammenheng med noe jeg leste sent i går kveld. I et forum på Facebook som jeg passivt deltar i leste jeg noe som bedrøvet meg veldig.

Det er en kvinne som skriver i sin fortvilelse. Hun spør om noen som kan foreslå en kirke i nærheten av der hvor hun bor, hvis pastor ikke forkynner Trump, men Jesus. Hun var blitt så inderlig lei den politiserte forkynnelsen hvor nasjonen hun bodde i ble fremhevet. Fantes det ikke en menighet som forkynte de gode nyhetene om Guds rike? Hun visste ikke om noen der hvor hun bodde. Og hun hadde oppsøkt mange menigheter.

Hva forkynte apostlene? De gode nyhetene om Guds rike. Et rike som ikke er av denne verden. Et rike som har en annen Konge og en annen Herre enn denne verdens rike. Et rike hvis sentrum er Jesu Kristi kors og oppstandelse fra de døde. Denne verdens riker kolliderer med Guds rikes verdier. I dette riket er det andre prioriteringer enn prioriteringene til denne verdens herrer.

Apostlene forkynte ikke keiseren, guverøren eller en eller annen senator - de forkynte Kristus! Og det fikk følger i form av forfølgelse. Apostlene fulgte ikke etter keiseren, de avla ingen ed eller noen form for troskap mot ham. De fulgte etter Kristus, med alt hva det innebar.

1 kommentar:

Unknown sa...

JA,er så godt vi har sannheten i Jesus Kristus. Vi kjenner på Hans løfter i denne tiden - når vi holder på å flytte. Er en slitsom og dyr prosess. Men, vi får krefter til dagen. "Som dine dager er skal din styrke være"
Ønsker deg og May Sissel en god helg ❤