mandag, august 17, 2020

Libanons president er åpen for å samtale om fred med Israel

Libanons president Michael Aoun (bildet) skal i følge Asia Times være åpen for fredssamtaler med Israel. Han skal ha kommet med uttalelsen på fransk TV lørdag kveld.

President Aoun ble da spurt i et eksklusivt intervju med den franske TV-kanalen BFM hvorvidt Libanon var klar for å inngå en fredsavtale med Israel? Til dette svarte han:

'Det avhenger av enkelte ting. Vi har problemer med Israel, og vi må løse dem først.'

Alison Taihmiziab Meuse, som er journalist for Asia Times, kommenterer dette slik: 'Dette er en sjokkerende uttalelse fra en president som har dratt fordeler av en mer enn 10 år gammel allianse med Hezbollah, uten tvil den mest mektige militærstyrken i landet.'

Når han ble spurt hva han tenkte om avtalen De forente arabiske emirater har inngått med Israel, svare Libanons president at 'de er et fritt land'.

Uttalelsene fra Libanons president tolkes som en indirekte invitasjon til Isirael, om at Lijbanon er klare for diplomatiske samtaler. Invitasjonen er mildt sagt oppsiktsvekkende tatt i betrakting av at høytstående personer i Libanon har anklaget Israel for å slå bak eksplosjonen i Beiruts havneområde, som toj livet av 178 personer og forårsaket store ødeleggelser og et stort antall skadede mennesker, og det faktum at terrororganisasjonen Hezbollah anklages for å ha lagret store mengder våpen i denne havna.

Søndag publiserte jeg et bønneopprop fra bønnehuset Succat Hallel i Jerusalem. Om du ikke har lest dette bønneoppropet, som også inneholder flere profetiske ord, oppmuntrer jeg deg til det. Denne oppsiktsvekkende uttalelsen står i direkte relasjon til denne oppfordringen om å be strategisk og målrettet for Libanon nå.

Billedtekst: Libanons presodent. Foto: Wikipedia

Ingen kommentarer: