tirsdag, august 18, 2020

En personlig hilsen fra Jo Benkow

Nærmest ved en tilfeldighet fant jeg igjen et kort som jeg helt hadde glemt av, og som nærmest må være for et klenodium å regne. Etter å ha skrevet om at NTB hadde glemt Jo Benkow i sin omtale av Abid Raja i går, fant jeg fram igjen den selvbiografiske boken Jo Benkow skrev.'Fra synsgogen til Løvebakken', og inni den boken lå det en konvolutt hvor det sto:

'Personlig,
Journalist Bjørn Olav Hansen
Samhold,
Trondheimsvn 10,
2800 Gjøvik.'

Brevet var fra Stortingets president.

Inni konvolutten lå det et håndskrevet kort, hvor det står:

'Kjære Bjørn Olav Hansen
Tusen takk for gode ord. De varmet.
Beste hilsen
Jo Benkow.'

Kortet er datert 13.2.91

Nå skal kortet rammes inn og få sin plass på veggen!

Jeg husker foranledningen: noen antisemittiske uttalelser. Jeg ville skrive til Benkow for å si fra hvor lei meg jeg var for at jøder fremdeles måtte utsettes for dette, og samtidig få takke ham for å være en rakrygget, hederlig og kunnskapsrik politiker, som behandlet alle mennesker med vennlighet. Jeg takket Benkow for hans store innsats for Norge.

Og så fikk jeg altså et personlig, håndskrevet kort tilbake.

Vi burde verdsette våre folkevalgte politikere mye mer enn vi gjør. Omtale dem med respekt, be for dem, fremsnakke dem. Tenk hvilken innsats de gjør for landet vårt. Så mye de ofrer, og så mye klager og hissige mennesker de må tåle. Jeg er redd vi en dag ikke får folk til å stille opp for å bekle politiske verv. Omkostningene blir for store. Da er det stor fare for demokratiet.

Ingen kommentarer: