fredag, januar 20, 2023

Utrustet for det uventede


På vår skjebnedag vil vi se Guds herlighet. Men for å se, må vi tro. Jesus sa til henne: "Sa jeg ikke til deg at hvis du tror, vil du se Guds herlighet?" — Johannes 11:40

Ingen kunne ha forutsett Jesu strategi mens han ventet før han fortsatte til Betania og reiste Lasarus opp fra de døde. Det var en enestående visning av hans makt og autoritet. Det utvidet troen til Maria og Marta og forberedte øynene deres til å se Guds herlighet.

Friske og eksepsjonelle ting er i ferd med å finne sted i kirken rundt om i verden. Det vil strekke vår tro, men det vil på en unik måte forberede oss på en fantastisk demonstrasjon av Guds herlighet. Bibelen forutsier at denne generasjonens ånd vil være slik den var under Noahs dager. Bibelen fremstiller Noah som en som fant nåde i Guds øyne.

Gjennom et guddommelig besøk forberedte Gud Noah spesifikt for enestående hendelser som utspilte seg i hans generasjon. Ingen menneskelig resonnement eller naturlig visdom kunne ha gitt den nødvendige innsikten og strategiske planen for å overleve. Noah seiret bare ved åpenbaringens Ånd og lydighet mot Herrens talte ord.

Bare i det overnaturlige riket kan vi motta det vi trenger for vår generasjon. Denne åndelige virkeligheten krever en langt større tro enn vi nå har til felles alle sammen. Derfor må vi sette vår tro for å få tilgang til Guds endetidsløfter til Menigheten. Jesus er oppstandelsen og livet, og han ønsker å vise sin oppstandelseskraft og liv, slik at vi kan se Guds herlighet.

LANGE FORUTSETTE LØFTER

Mange aspekter av hans guddommelige liv er ennå ikke oppdaget. Det gudsbemyndigede livet er helt overnaturlig. Det er dypt profetisk og legemliggjør ufattelige dybder av visdom og kunnskap. Fordums profeter og patriarker forutså løftene gitt til endetidsgenerasjonen; de lengtet etter å se denne manifestasjonen av Guds herlighet på jorden. De forutså Guds plan og undret seg over himmelens ressurser som var reservert for denne kommende avtalen med skjebnen.

Som uttrykk for Guds nåde, vil vinduer og dører av muligheter bli gitt til mange av oss, og gi tilgang til troens overnaturlige dimensjon. I mange tiår har vi implementert våre ulike programmer og organisasjonsstrategier for å evangelisere verden. Selv om vi er takknemlige for alle som har blitt berørt av denne måten, har det ikke gitt den rikelige høsten som er forutsagt og beskrevet i Skriften.

Alene ved demonstrasjonen av Den Hellige Ånd og Hans kraft vil en slik høst bli realisert! Når vi står på terskelen til det nye årtusenet og begynnelsen av en ny dag for Menigheten, ville vi være godt tjent med å undersøke vår arv og forstå fremtiden vår tydeligere. Mange skriftsteder skisserer mønsteret som Herren etablerte sin apostoliske kirke etter. Imidlertid viser Hebreerbrevet noen kjennetegn ved Guds rike:

Gud vitner også med dem, både ved tegn og under og ved forskjellige mirakler og ved Den Hellige Ånds gaver etter hans egen vilje. — Hebreerne 2:4

I virkeligheten er dette skriftstedet rettferdig og understreker samarbeidet mellom himmel og jord for å presentere evangeliet. Et slikt spisset språk som dette krever ingen tolkning, bare vår tro for å tro det. Å forsøke å bortforklare denne overnaturlige dimensjonen av arven vår ville gi et tilfluktssted for kald formell religion og et gjemmested for vantro.

MISJONSBEFALINGEN 

Å undersøke Jesu oppdrag om å bringe lys til denne mørke verden og å evangelisere nasjonene gir lite rom for tvil om at himmelens overnaturlige rike er avgjørende for å utføre hans guddommelige mandat. Den overordnede overlegne styrken og evnene til mange i verden gjør at de fleste i Kirken føler seg utilstrekkelige når det gjelder naturlige evner og ferdigheter.

Men når vi er forent med hjelp fra Himmelen og formidlingen av den overnaturlige dimensjonen, kan vi trygt gå videre, sjenerøst utstyrt for de rike kravene som stilles til deltakerne i endetidshæren. Skriften indikerer at Gud velger å forvandle dårlige og vanlige ting for å forvirre de vise. Vår tillit kan ikke hentes fra vår egen styrke, men fra hans. For tiden leter Den Hellige Ånd etter kvalifikasjonene til en knust og angrende ånd og de som «skjelver for Hans Ord».

Dette innebærer på ingen måte en godkjenning av uvitenhet eller mangel på fortreffelighet. Tvert imot! Gud har ikke til hensikt at vi nærmer oss verden på dens egne premisser. Vår standard er en representasjon av himmelen i henhold til den perfekte modellen etablert av Jesus og etterlignet av de tidlige apostlene. I likhet med apostelen Paulus kan ikke vårt evangelium hvile på overlegenhet av tale og menneskelig visdom, men snarere ved demonstrasjon av Ånden og hans overnaturlige kraft.

De som nærmer seg Misjonsbefalingen uten å være underlagt sann overnaturlig kraft og autoritet fra himmelen, vil mest sannsynlig komme tilbake uten varig frukt. For det er Kristus i oss som er håpet om herlighet og oppfyllelsen av det oppdraget denne unike generasjonen har fått!

DET UMULIGES GUD

Vi kan ikke nærme oss umulige oppgaver uten å være utstyrt av det umuliges Gud. Gjennom ham kan vi frimodig forkynne at alle ting er mulig. Vår eneste mulighet til seier er å bli kledd i Kristus og ikke sørge for kjødet eller menneskelige argumenter som vil fornekte himmelens kraft.

Mange av oss har utholdt mye kvaler og motgang under vår helliggjørelsesprosess som forbereder oss til å ta del i innhøstingen og vandre i forening med Gud. Det finnes stor verdi i å forstå hensikten med årstider med undertrykkelse og savn – de hjelper til i den høye bestrebelsen på å oppdage Guds hvile og oppleve overnaturlig tro på Guds Sønn. Foredlingsprosessen har som mål å perfeksjonere vår tro og forberedelse til guddommelige møter med vår Lærer.

Selv om Herren har gitt deg 'savnets brød' og 'undertrykkelsesvann', vil Han, din Lærer, ikke lenger skjule seg, men dine øyne skal se din Lærer. Ørene dine vil høre et ord bak deg: "Dette er veien, gå på den," hver gang du svinger til høyre eller venstre. Og du skal gjøre dine utskårne bilder urent, dekket med sølv, og dine støpte bilder belagt med gull. Du skal spre dem som en uren ting og si til dem: Gå bort! – Jesaja 30:20-22

Det er også gjennom å oppleve ulike prøvelser at vi oppdager fylden og omfanget av våre egne svakheter, så vel som vår store avhengighet av Ham – Kristus i oss, vårt håp om herlighet. Enhver form for selvtillit virker til syvende og sist i strid med Guds høyere hensikter. Det er leksjonen Peter lærte de tre dagene etter Herrens korsfestelse. Hans silingsopplevelse var en integrert del av å etablere ham for hans fenomenale på pinsedagen.

DET LEVENDE ORD 

Rundt om på jorden i dag frigjør Den Hellige Ånd nye dimensjoner av opplysning angående Hans Ord, Hans ønsker og Hans strategier. De er for en moden gruppe av troende å få tilgang til og spre, slik at de kan operere mer fullstendig i himmelens kraft og åpenbaringsrike.

Gjennom historien, da Guds folk vandret foran ham i sannhet og trofasthet, gjorde han kjent sitt nærvær gjennom synlige tegn, syner og demonstrasjoner av sin makt. En ærbødig frykt for Herren oppstår fra slike demonstrasjoner av Guds dyd. Det er søken etter denne generasjonen.

For tiden er det en mulighet for våre åndelige øyne og ører til å bli opplyst, og derved føde sannferdige og trofaste hjerter. Som A. W. Tozer en gang uttrykte det: «Mine tanker er ikke tilstrekkelige, Herre, til å gjøre meg i stand til å lede ditt folk gjennom hengemyren i dagens samfunn. Det er heller ikke tankene til forfatterne, lærerne, predikantene og psykologene som bombarderer meg fra sidene og luftveiene. Jeg kommer bare til å være effektiv som åndelig leder når jeg lærer å tenke Guds tanker.»

Skriften instruerer oss at der det ikke er noen visjon, går mennesker til grunne. Motløshet og vantro – et resultat av utsatt håp og tilsynelatende uoppfylte løfter – vil bli overvunnet når Menigheten forstår himmelens åpenbaringsrike og sikrer Guds tanker og veier. Det er vårt bibelske løfte og åndelige mandat for vår generasjon.

- Paul Keith Davis/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: