onsdag, januar 25, 2023

Israels president adresserer Europaparlamentet under iransk trussel om utslettelse

Israels president Isaac Herzog (bildet) dro tidlig onsdag morgen på en to-dagers tur til Brussel som vil inkludere en tale til Europaparlamentet for å markere den internasjonale minnedagen for Holocaust.

Det er The Times of Israel som skriver dette i dag. 

Besøket er historisk, og det er med sterke følelser mange i dag kan tenke på det faktum at det for 80 år siden var det umulig å forestille seg at en statsleder for det jødiske folk ville stå foran Europaparlamentet og nevne den mest forferdelige hendelsen i menneskehetens historie.

I løpet av reisen vil Herzog møte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Europaparlamentets leder Roberta Metsola.

Herzog vil begynne besøket ved det kongelige palasset i Brussel på onsdag for å møte Belgias kong Philippe. Han er deretter planlagt å besøke Brussels Athénée Ganenou jødiske skole og Great Synagogue of Europe for å møte medlemmer av de jødiske samfunnene i Brussel og Antwerpen. 

Torsdag holder den israelske presidenten sin hovedtale for Europaparlamentet på en spesiell plenumssesjon for å markere den internasjonale minnedagen for Holocaust.

Herzog sa i en kort uttalelse før avreise at han i alle disse møtene vil «reise den enorme utfordringen som står overfor Israel og hele Midtøsten, når Iran presser seg frem i sin jakt på atomvåpen, slipper løs terror over hele Midtøsten, og sørger for våpen som brukes mot det ukrainske folket.»

Iran har solgt dødelige droner til Russland for å støtte landets nesten år lange krig mot Ukraina. Disse våpnene har blitt brukt i russiske angrep på ukrainske sivile og infrastrukturområder.

Billedtekst: Israels president Isaac Herzog. Wikipedia.

Ingen kommentarer: