lørdag, januar 28, 2023

I bønn for fred i Europa - forbedere samlet i Bucaresti


I går deltok jeg via skjerm på en av samlingene til "European Prayer Summit" i Bucuresti i Romania. Det var så fint å se igjen min gode venn, den rumensk-amerikanske forbederen, Ioan Peia. Peia har vært en markant skikkelse i det europeiske bønnearbeidet i Europa i mange år. Selv traff jeg han første gang på en samling for europeiske bønneledere i Praha på 1990-tallet, senere traff jeg ham igjen i Israel, på en av mine reiser dit. Ioan Peia har også vært en av hovedtalerne på den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud, hvor jeg også var hans tolk.

Det som grep meg aller sterkest under bønnesamlingen jeg var med på var en for meg ukjent forbeder fra Australia som ba så inderlig for Europa i den skjebnetime dette kontinentet befinner seg i akkurat nå. Den australske forbederen takket Herren for alle de millioner av mennesker som er elsket av Gud, som bor her, og for den pris Jesus betalte når Han kjøpte den fri med sitt barebare blod. Hver av dem er elsket like mye. Den australske forbederen ba også rett inn i den forferdelige tragedien med Russlands angrep på Ukraina.

Forbederne som er samlet i Bucaresti er der for å be om fred. Det er noe sterkt symbolaktig at det var til dette hotellet de første ukrainske flyktningene kom, etter Russlands angrep på nabolandet.  Nå er hotellet samlingspunkt for en gruppe forbedere som ber om en snarlig slutt på denne svært så blodelige konflikten.

Billedtekst: Fra bønnesamlingen i Bucaresti. Ioan Peia til venstre på bildet.

Ingen kommentarer: