fredag, januar 27, 2023

Oppdatering etter oppholdet på Rikshospitalet


Dette bildet er ganske symbolskt for livet mitt akkurat nå. Det er noen bratte bakker som ligger foran og en del av landskapet som skjult av skyer. 

 Nå har jeg vært igjennom flere tester, undersøkelser og samtaler. Konklusjonen fra Rikshospitalets nevrologer er at jeg ikke er kandidat for en hjerneoperasjon. Det skyldes mitt øvrige sykdomsbilde. En operasjon ville neppe gi ønsket effekt i mitt tilfelle. Det er veldig greit å få det avklart, og ryddet enhver tvil av veien, så slipper jeg å gruble om jeg skal ta en slik komplisert operasjjon eller ikke. Samtidig kjenner jeg på en sorg over at den muligheten er borte. Nå sitter jeg igjen med medikamentell behandling for Parkinson. Planen er at jeg skal trappe forsiktig opp med en medisin jeg har prøvd tidligere, som har en slem bivirkning: blodtrykksfall. Teamet av nevrologer som har gått gjennom mitt tilfelle, mener likevel at de har funnet en løsning: en spesiell medisin som skal hjelpe mot denne bivirkningen. 

I går kom nedtur nummer 2: medisinen finnes ikke i Norge og produsenten har sluttet å lage den. 

Da sitter jeg igjen med å prøve ut medisinen jeg har tatt, og som jeg måtte slutte med. Men jeg vil likevel prøve med håpet om at en svært forsiktig start og opptrapping, vil føre til at kroppen tåler den bedre denne gangen. Medisinene skal forhåpentligvis fjerne noe av smertene, ustøgheten og skjelvingen. Fordi jeg sitter så mye stille har jeg fått en stikkende smerte i tillegg i begge beina. Det er som om noen skulle stikke meg med nåler. Be gjerne at den smerten forsvinner slik at jeg får sove.

Jeg skal tilbake til Rikshospitalet iløpet av fire-seks måneder til oppfølging. 

Jeg undrer meg over hva slags planer Gud har for meg nå? Fikk jeg ikke hjerneoperasjonen fordi Han vil helbrede meg? Jeg vet ikke, jeg bare undrer meg.  Nå slipper jeg i hvertfall å gå gjennom en rikikofylt operasjon.

Stor takk til alle dere som ba for oss, og som gjorde det mulig for May Sissel å bo på paasienthotellet. Jeg hadde ikke klart dette oppholdet uten henne, og hun blir også med neste gang. Jeg var så heldig å få enerom. 

Ingen kommentarer: