fredag, februar 29, 2008

Korsets betydning for liv og salighet, del 2


Jesu Kristi død på korset er den viktigste hendelse i tid og evighet. Apostelen Paulus skrev: "For jeg overga dere blant de første ting det som jeg selv tok imot: At Kristus døde for våre synder etter Skriftene." (1.Kor 15,3) Hos Mark 10,45 kan vi lese: "For Menneskesønnen er ... kommet (for å) gi sitt liv som løsepenge i manges sted." Døperen Johannes som var sendt av Gud for å være et vitne om Kristus, forklarer for sine disipler når han ser Jesus komme gående: "Se der Guds lam, som bærer bort verdens synd." (Joh 1,29)


Jesus forbereder sine disipler på sin død på korset, og forsøker å få dem til å forstå hvorfor Han er kommet: "Fra den tiden begynte Jesus å gjøre det klart for disiplene sine at han måtte fra til Jerusalem, og at han skulle lide meget av de eldste og yppersteprestene og de skriftlærde, at han skulle bli slått i hjel, og at han skulle reises opp på den tredje dagen." (Matt 16,21)


Det Jesus sier er at Han vil gå til korset og dø der for å forløse menneskeheten. Det er på korset at Gud og mennesket forsones i Kristus. "For mens vi ennå var Guds fiender, ble vi forsonet med ham ved hans Sønns død. Nå vi nå er forsonet, hvor mye mer skal vi ikke da bli frelst ved hans liv. Ja, ikke bare det, vi har også vår stolthet i Gud, ved vår Herre Jesus Kristus, han som har gitt oss forsoningen." (Rom 5,10-11. NTR 2005)


Mange mennesker, selv kristne - hvor utrolig det enn høres ut, skammer seg over å omfavne korsets enkelhet som døren inn til evig liv med Gud. Men Guds ord sier: "men vi forkynner en korsfestet Kristus. Han er en snublestein for jøder og dårskap for hedninger, men for dem som er kalt, både jøder og grekere, er Kristus Guds kraft og Guds visdom." (1.Kor 1,23-24)


I dag er det slik at verden og verdens såkalte vise menn, fremdeles kaller den kristne tros midtpunkt idioti. De vil ha noe mer sofistikert, og de støtes fordi det kun finnes denne ene veien til Guds hjerte: korset. Som sanne kristne har vi likevel bare en ting å gjøre, vi må holde fast ved korset og kun forkynne korsets evangelium:


"For Kristus sendte meg ikke ut for å døpe, men for å forkynne evangeliet, ikke med visdomstale, for at ikke Kristi kors skulle tømmes for kraft." (1.Kor 1,17. Bibelen Guds Ord)


(fortsettes)

2 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Veldig bra innlegg Bjørn Olav...korsets dårskaper det som frelser oss...

Det er også interresant hvordan Jesus ser på dette...

mark.10.45 For heller ikke Menneskesønnen er kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.»

Han har kjøpt oss fri med sitt eget blod på korset derfor er frelsen og blodet så dyrebar.
Noe Paulus også peker på...

1.tim.2.5 For Gud er én og én mellommann er det mellom Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus,
6 han som ga seg selv som løsepenge for alle.