søndag, februar 17, 2008

Brent Rue - Guds venn


Brent Rue - en lang, hengslete Vineyard pastor fra USA, fikk avgjørende betydning for mitt åndelige liv, etter at jeg hadde gleden av å lytte til hans undervisning på en konferanse i Oslo for en del år siden. Brent ble bare 48 år gammel. Han døde av kreft. Hans livsmotto var:
“to pull down heaven as much as I can into today and live it now so that I’ve got something tangible, something real.” Etter at Brent døde, hadde jeg en periode kontakt med hans enke, Happy Rue. Nå har deres sønn satt sammen en veldig flott nettside, hvor man kan finne en del av Brents gedigne bibelundervisning. Her finnes også et lydopptak fra begravelsen, hvor blant annet John Wimber deltar. Happy Rue, som er av svensk avstamning, fortalte meg at Brent var veldig opptatt av Abrahams liv i tiden før han døde. Han likte så godt at Abraham ble kalt Guds venn, og Brent ville finne ut hvilke kvalifikasjoner som finnes hos mennesker som får en slik hederstittel. Dessverre finnes ikke denne undervisningen på nettsiden, men Brents liv var i seg selv et gripende eksempel på et menneske som levde som en venn av Gud. Han fortalte meg at han, før han ble så syk, elsket å gå lange turer i skogen eller langs et vann, hvor han pleide omgangen med Gud. Jeg husker han sa: "Det viktigste jeg gjør er å ikke gjøre noe i det hele tatt, bare være." Det skjuler seg en dyp hemmelighet bak disse ordene. For Brent var det viktig å lære Guds stemme å kjenne. Han kultiverte derfor et vennskap som bestod av å lære seg hemmeligheten ved å vente på Gud. Brent var for meg et sterkt eksempel på hva det vil si å være en lidenskapelig og radikal etterfølger av Jesus. Jeg har fortsatt mye å lære av hans liv og eksempel. Jeg lover å komme tilbake til mer om Brents liv senere på bloggen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Denne mannen skulle jeg gjerne ha blitt bedre kjent med!Håper du skriver mer om ham.

Johannes

Anonym sa...

Vet du hvilken Vineyard menighet Brent Rue var pastor i? Og hvor ble konferansen hvor han var taler holdt i Norge?

Bjørn Olav sa...

Desert Vineyard, hvor David Parker er pastor nå. Den ble holdt i henholdsvis Oslo 1. Baptistmenighet og Betlehemskirken, men disse sto ikke som innbydere så vidt jeg husker.