mandag, februar 25, 2008

Lovsangens innside



Innfor dette nye året har jeg gjentatte ganger opplevd at Gud har dratt min oppmerksomhet, mot lovsangen og tilbedelsen. Det er som om Han sier: Rett fokuset ditt mot tilbedelsen av Guds Lam, mot Jesus.

Tidlig i 2007 begynte noe spesiellt å inntreffe nesten på hver eneste gudstjeneste eller møte jeg deltok på. Enten introduserte møtelederen, eller en person i salen reiste seg og følte seg minnet om at vi skulle synge: "Jesus det eneste, helligste, reneste". Merkelig, ikke sant. Denne sangen hører ikke med blant de som mest blir sunget, i hvert fall ikke i de sammenhengene jeg går. Sangen hørte jeg første gang i min fars bisettelse. Da var jeg 12 år gammel, og klokkeren i min daværende hjemmemenighet sto ved kisten og sang denne sangen. Det var svært gripende. Siden har den fulgt meg, men i fjor begynte altså dette å hende: Sangen ble sunget igjen og igjen, nesten på hvert eneste møte gjennom hele året og slik har det fortsatt inn i det nye året. De to siste søndagene har jeg sunget sangen henholdsvis i Brumunddal baptistmenighet, i Filadelfia Kolbotn og i Lena pinsemenighet. Det er tydelig at Gud vil noe spesielt gjennom denne sangen i mitt liv. Nå spør jeg Ham hvorfor og lytter ivrig etter Hans svar.

Jeg oppholder meg mye i Salmenes Bok for tiden. Salmenes Bok er bygget opp som Händels Messias. Lovsangen stiger til finalenivå, da alle røster og instrumenter gir alt. Jeg tror at selve sammensetning av Salmenes Bok er profetisk. For vi er på vei mot finalen. Lovsangen skal bare øke fram mot Jesu gjenkomst. Den skal øke gjennom et rikere lovsangsspråk og gjennom en dypere forståelse av lovsangens innside. Når lovsangen her på jorden begynner å ligne på den himmelske lovsangen, kommer den å bli så attraktiv for Jeus og inneholde en slik dragningskraft, at den kommer til å medvirke til at Jesus kommer igjen!

Men i disse dager kjenner jeg igjen et sterkt behov for å bøye kne - i dyp ærbødighet og ærefrykt.

Akkurat nå føler jeg behov for å ta på meg et slikt skilt man av og til ser nye butikkmedarbeidere går med: UNDER OPPLÆRING!

6 kommentarer:

KuleKnut sa...

Fantastisk sterkt å lese det du skriver. Jeg jobber profesjonelt med sang og merker ofte dette du beskriver her i mitt daglige arbeid, at spesielle sanger nærmest "forfølger" meg og har en helt bestemt slags mening inn i en bestemt situasjon. Har uttallige eksempler men seneste var for to dager siden da jeg ble bedt om å være med på et opptak for TV2 og ble umiddelbart minnet på en sang jeg har kunnet utenat siden jeg var liten men aldri sunget offentlig, den har bare ligget i bevisstheten min og modnes i alle disse årene og jeg har vist at den skal brukes en dag til noe stort og vakkert uten å ha PEILING på hva, men nå ble den forløst og jeg fikk synge den og det vil bli vist i beste sendetid første påskedag hvis jeg ikke husker feil. Det var iallefall veldig sterkt og det var akkurat DET jeg skulle si da.

Har det veldig ofte slik at når jeg kommer på konserter så er det akkurat som det er èn bestemt sang jeg skal synge den dagen. Om jeg synger kanskje ti forskjellige låter så er det èn bestemt som ofte ligger på hjertet mitt og det er vanligvis et veldig sterkt og viktig budskap i den. Har ratt kjent på det lenge og det er akkurat som om jeg har reist halve landet rundt for å fortelle en bestemt person en bestemt setning. Rart med det, men det har alltid vært sånn uten at jeg har begynt å legge merke til det før i det siste og jeg takker for det og synes det er veldig veldig fint.

Anonym sa...

BjornOlav:
So herligt att hore lovsangen till Jesus,och den starka upplevelsen vid din Fars begravning.
Ja jag kenner att vi skall lovsjunga mycket mer vor Jesus,
Lova Honom for ALLT det som Han har gjort for oss!Genom att bara lova och prisa Honom, so oppnar sig hjertats dorr ennu mer for Honom!
Igar BjornOlav,so var vi till Empire State Building, 86 vaningar upp!!!.
Det var en fantastisk vy over NewYork!Jag kopte nagra vykort,so det kommer nog ett kort till dej snart.
Underbart BjornOlav att du tog med den her kvinnan som jag berettade for dej om,Helena heter hon.
Jag kenner att jag vill gora so mycket for henne,och jag hoppas att Gud leder mej,och att jag for vara lyhord ner Han talar till mej!Hjelp mej att be for detta BjornOlav!
Ha en bra dag BjornOlav.
Helsninga from ett soligt och vackert NewYork.
Karin

Bjørn Olav sa...

Fint å lese disse personlige betraktningene dine, Knut Anders. Det må være spesielt å oppleve å være til så mye glede og velsignelse med den stemmeprakten du har, i så mange ulike sammenhenger. Jeg tenker ofte på de mange som lytter til deg, som er i ulike livsfaser. Da er det godt at sangen - ofte skapt i lidelse og smerte - kan være med på å berike,lege og berøre andre. Det er jo ikke for ingenting at kong Saul ble berørt av Davids harpespill. Jeg vil tro han sang også, den godeste David, han som har skrevet så mange sterke salmer. I en av bøkene jeg har skrevet kaller jeg Salmenes bok for den ekte Soul-musikken! Forøvrig kommer jeg med en egen bok om Salmenes Bok som bønnebok, forhåpentligvis i løpet av året eller tidlig 2009.

Måtte Gud rikelig velsigne deg!

Bjørn Olav sa...

Ser fram til kortet! Jeg hadde nok personlig blitt svimmel om jeg hadde tatt heisen opp i 86 etasje! Wow, sier jeg. Det høres voldsomt ut, men sikkert kjempe utsikt.

Så godt å høre at du og dine har det bra. Vi fortsetter å be for deg og Marcos og Helena. Fint å ha et konkret navn å løfte fram for Herren. Lettere å be målrettet da. Skal møtes med noen i løpet av denne uken for å be, og vil ta henne med da også.

KuleKnut sa...

Høres spenende ut! Gleder meg til å lese den! Har spesielt forhold til Salmene og David sjøl, seff meldig mye på grunn av disse perspektivene vi snakker om her.

Anonym sa...

Det var fint å lese dine kommentar om lovsang Bjørn. Lenge siden når jeg var omtrent 21 år gammel jeg var på en lovsang møte med Daystar Kristian Fellowskap i amerika. Det er sant at Guds nærvær er til stedet i lovsang! Når vi priste Herren med lovsanger en veldig lys kom over menigheten og jeg hørte englene spiller trompetene i lovsang til vår Herre.Tro den eller ei, det er sant!