onsdag, februar 20, 2008

General Booth: Gå til Gud alltid


Jeg holder på å lese en bok om Frelsesarmeens legendariske general, William Booth. Det er både en inspirerende og utfordrende bok, og det jeg har lest om generalens forhold til Bibelen og bønnen begeistrer meg. Hør bare:


"I generalens og hans disiplers liv var Bibelen i sentrum. Generalen var fylt av Guds ord. Boken "Ordre og reglement" er full av bibelhenvisninger. Generalen holdt fast ved Bibelens sentrale budskap, at Jesus døde for en fortapt menneskehet. Og at alle kan komme i rett forhold til Gud gjennom Jesu offer. Dette enkle evangeliet hadde fremgang ganske enkelt fordi Gud ærer sitt ord. Vekkelsesmøtene ble også kombinert med helliggjørelsesmøter der man underviste om rettferdighet og om å bli Kristus lik. Noe som var revolusjonerende på den tiden. Generalen var en bønnens mann. Han ba ofte og mye, også i pressede situasjoner. Den såkalte knee-drill, kneøvelsen, ble tidlig innført i armeen. Man lå på kne og ba til man brøt igjennom. I Frelsesarmeen fikk de nyfrelste soldatene tidlig lære at bønn var en del av hverdagen for en troende i general Booths arme. I boken 'Orden og reglement' blir offiserene rådet til 'å gå til Gud alltid.' Svenske Herman Lagercrantz reiste sammen med Booth i 1890-årene . Han forteller fra Holland:


Jeg fikk også mulighet til å se hvor stor del av sin tid generalen tilbragte i bønn. Tidlig om morgenen, så fort han hadde kledd på seg, begynte han å be. Noen ganger kunne han bli i bønn en hel time, eller mer, og iblant ble jeg utålmodig når vi skulle nå en båt eller et tog, men jeg turde aldri å forstyrre ham i hans private bønn. Når han var ferdig, kastet han seg på nytt, styrket og fornyet, inn i det intense arbeidet." (Thomas Arnroth: Blod og ild. Hermon.2.opplag 2002, side 169-170)

8 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Vedkommende som la inn denne kommentaren la inn et virus. I tillegg til sjikane og telefonterror, er dette et nytt forsøk på å ramme de som tror at Bibelen er Guds evige ord. Men jeg kommer fortsatt til å skrive om "upopulære emner"!

Anonym sa...

Ja stå på Bjørn Olav.Motgang gjør sterk.Den onde bruker alle midler for å ramme de som står trofast i sannheten.Ønsker deg og dine Guds fred

Bjørn Olav sa...

Takk Jone. Nå vet jeg hvorfor jeg stadig, fra ulike hold, har fått ordene fra Josva 1,6flg. Som bibeltro kristne står vi virkelig midt oppe i en åndskamp.

At noen ville forsøke å ødelegge datamaskinen min ved å plante et farlig virus, viser jo at enkelte har gått alldeles tom for argumenter. Jeg hadde ikke trodd at noen ville "falle" så dypt, men det er tydelig at enkelte ikke skyr noen midler.

Anonym sa...

BjornOlav:
Herren vare med dej nu och alltid.
Ju mera fienden forsoker att sla undan fotterna pa oss,so ennu starkare blir vi i Herren.
Ja det skulle verkligen vara herligt att fa go till David wilkerssons kyrka, nar jag er her,
fa se hur Herren leder.
Nu ska vi Marcos och jag ut och promenera med var lille dotterson Alfred.
BjornOlav,jag er tacksam for fortsatta forboner om bade Marcos och mej.Du vet ockso att du er alltid i mina boner.

Ha en fortsatt bra dag min broder.
FRids helsningar from New York.
Karin

Bjørn Olav sa...

Takk for hilsen. En promenad med sin make, og datterson i New York høres aldeles deilig ut!

Anonym sa...

Bjørn Olav: Jeg setter veldig pris på det du skriver. Jeg vil gi deg en liten oppmuntring fra Herrens Ord.

Jesaia 41:10 Frykt ikke (på mandag), for jeg er med deg (på tirsdag). Se deg ikke engstelig om (på onsdag), for jeg er din Gud (på torsdag). Jeg styrker deg (på fredag) og hjelper deg (på lørdag) og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd (på søndag).

Er det ikke fantstisk at han har et løfte knyttet til hver eneste dag?

Jesaja 40:29 Han gir den trette kraft, og den som ingen krefter har, gir han stor styrke.

Salomos Ordspråk 3:24-26 Når du legger de, skal du ikke frykte. Og når du har lagt deg, skal din søvn være søt.
Du skal ikke engste deg for uventet skrekk, eller for uværet når det kommer over de ugudelige.
For Herren skal være din tillit, og han skal bevare din fot så den ikke blir fanget.

Takk for at du står fast på Guds evig sanne Ord. Det er et kjennetegn på styrke.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Den onde skyr ingenting for tiden.Han bruker alle midler fordi tiden hans er kort.Ja det er en Åndskamp.Og takk og lov at Herren har seiret.Vi hører lyden av Herrens trinn,han kommer snart.Hilser deg med Salme 121.Herren er din vokter
Guds fred Bjørn Olav