søndag, juni 27, 2010

Sang i natten

Jeg holder på å lese en bok som gjør et svært sterkt inntrykk på meg. En god venn av meg sendte meg den som gave, og det er jeg ham svært takknemlig for. Denne boken har nemlig skapt en enda sterkere lengsel etter å leve 100 prosent for Jesus!

Her om dagen lå jeg i senga mi og tenkte på hvor heldig jeg er som har en seng å sove i. Det er slett ikke selvfølgelig for enkelte av mine brødre og søstre andre steder på jorda. Og jeg kan sove uten å behøve å være redd for at noen skal komme for å arrestere meg - i hvert fall er det slik nå. Hva som skjer videre her i Vest-Europa er det bare Herren som vet, men vi må nok være forberedt på forfølgelse også her. Det er mye som tyder på at det ikke er selvsagt at vi beholder den friheten vi har nå, og at det å være en bibeltroede kristen kommer til å koste mye i tiden som kommer.

Denne boken, som er skrevet av Anneke Companjen. Hun er gift med John Companjen, som er president for den internasjonale avdelingen av Åpne Dører. Dette er andre boka som blir utgitt av henne på Lunde forlag.

Sang i natten er en sterk beretning om kvinner som har betalt en høy pris for sin tro. Anneke Companjen har førstehånds kjennskap til det hun skriver om. Hun har selv reist i mange av de landene hvor kristne blir forfulgt, og hun har møtt mange av de kvinnene hun skriver om. Kvinnene vi møter i denne boken har enten mistet sin ektefelle, eller han sitter fengslet, barn, jobb, kanskje sin egen frihet. Men de har en ting til felles: de synger!

Midt i sine prøvelser og lidelser opphøyer de Herren, med sine liv, og med sin sang.

Og de har mye å lære meg om hva det virkelig vil si å følge Herren. Dette er praktisk hverdagskristendom som alle har noe å lære av. Etter hvert kapitel er det satt opp noen spørsmål slik at man kan gjøre et lite bibelstudium, og stille seg selv noen ransakende spørsmål. Dermed blir denne boken ikke bare en samling vitnesbyrd, men den blir også et sjelespeil hvor man stiller seg selv på valg. Det handler altså ikke bare om å høre, men å gjøre.

Denne boken skal jeg sørge for at alle i vår lille familie leser. Håper mange av bloggens lesere også kjøper den, og leser den denne sommeren. Du vil bli velsignet, utfordret og endret. Ikke minst mennesker som sliter med sykdom og prøvelser av ulike slag vil ha nytte av å lese denne boken.

Den er utgitt på Lunde forlag, og du kan enten bestille den via forlaget eller kjøpe den i din lokale bokhandel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Løp og kjøp!
Det må være lov til å felle en tåre eller to mens man leser disse sterke historiene!

Stener