fredag, juni 11, 2010

Frukten av Helligåndens arbeid i den troendes liv, del 15

Fred med Gud er en Åndens frukt! Det er ikke bare vakre ord som gjengis i Efeserbrevet, det er også virkelige ord:

"For Han er vår fred ..." (Ef 2,14)

Det er korset - intet annet, absolutt ikke noe annet, som gjør det mulig å forsone oss med Gud. Ingen egen fortjeneste, intet strev - det hjelper ikke at vi er gode, og gjør vårt aller beste heller. Ikke noe av dette kan forsone oss med Gud. Kun Jesus og korset.

"For det var etter Faderens velbehag at hele fylden skille bo i Ham, og - ved Ham - forlike alle ting med seg selv, ved at Han gjorde fred ved blodet på Hans kors, enten det er de ting som er på jorden eller de ting som er i himlene ..." (Kol 1,19-20)

Vi finner det samme i Romerbrevet:

"Da vi altså er blitt rettferdiggjort av tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus... For da vi ennå var skrøpelige, døde Kristus til fastsatt tid for ugudelige." (Rom 5,1 og v.6)

I dag er det mange som hevder at det finnes mange veier til Gud. Det er ikke kristen tro. Det finnes kun en vei - Jesus, og Hans kors.

Til de kristne i Kolossæ skrev Paulus:

"Og dere som var døde i deres overtredelser og uomskårne menneske har Han gjort levende sammen med Ham. Og Han har tilgitt dere alle overtredelsene, og Han slettet skyldbrevet som sto imot oss med bud, det som vitnet imot oss. Og Han tok dt bort, ved at Han naglet det til korset." (Kol 2,13-14)

Dette er hva frelsen handler om, og det er dette - kun dette, som gir oss fred med Gud.

(fortsettes)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg elsker korset.
Finnes det noe bedre i Guds ord en å ta op sitt kors å følge Jesus min elskede. Ja som ekte kristen dør jeg med Jesus og står opp med Jesus hver dag kan man følge Jesus eller kalle seg mere kristen en dette.
Ja det er gleden over at min synde dør på korset med Jesus.
Hvor mange kristene følger Guds ord slik som dem første som skrev bibelen ?
Jeg vil si så få at dem ikke kalles kristene for dem følger Guds ord bibelen.
Alt evig i oss er gitt av nåde bare å kjempe mot synden til den dør i oss er vår vei.
Ja se på Jesus som viser oss veien med å trampe på døden som den første som skal overvinne døden

Johannes’ åpenbaring
11 De har seiret over ham ved Lammets blod og ved det ordet de vitnet,og de hadde ikke livet så kjært at de ikke ville gå i døden.

20 Men nå er jo Kristus stått opp fra de døde, som førstegrøden av dem som er sovnet inn. 21 Fordi døden kom ved et menneske, er også de dødes oppstandelse kommet ved et menneske. 22 For slik alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus. 23 Men hver i sin tur: Kristus er førstegrøden. Deretter, ved hans gjenkomst, følger de som hører Kristus til. 24 Så kommer slutten, når han overgir sin kongsmakt til Gud, sin Far, etter at han har tilintetgjort alle makter, myndigheter og krefter. 25 For han skal være konge helt til Gud har lagt alle fiender under hans føtter. 26 Den siste fiende som blir tilintetgjort, er døden. 27 For alt la han under hans føtter. Når det står alt, er det klart at Gud er unntatt. Det er jo Gud som legger alt under ham. 28 Men når alt er underlagt ham, skal også Sønnen selv underordne seg Gud som har lagt alt under ham, og Gud skal være alt i alle.

Jesus jeg står opp som deg som en ekte kristen i Guds or så mitt indre menneske kan stå ansikt til ansikt med deg uten gåter.
Takk for Guds hellige ord

Venn i kristus