søndag, juni 27, 2010

Når Gud ikke helbreder, del 1

I går leste jeg en interessant artikkel skrevet av Jack Taylor (bildet) med gode råd når Gud ikke helbreder. Jack Taylor pastor for en rekke baptistmenigheter i USA, en av dem i hele 17 år. I Castle Hills Baptist Church i San Antonio i Texas, fikk han oppleve en mektig vekkelse i 1970. Et resultat av denne vekkelsen førte til at medlemstallet ble doblet i løpet av fire år. I dag har Taylor en reisende tjeneste, som berører mange menigheter i mange land.

Av plasshensyn har jeg ikke mulighet til å gjengi hele artikkelen, men jeg tar med hovedpunktene. Artikkelen har tittelen: Når Gud ikke helbreder.

1. Så er det aldri fordi Han ikke kan. Gud er allmektig og kan utføre alt Han ønsker å gjøre.

2. Aldri fordi Han ikke elsker oss. Guds kjærlighet til oss er betingelsesløs og evig.

3. Aldri fordi vi er uverdige. Gud har aldri gjort noe for oss på grunn av vår verdighet, ei heller nektet oss noe på grunn av vår uverdighet. Grunnlaget for alt Han gjør i våre liv er alltid Hans nåde - uansett.

4. Det er aldri fordi Han ikke bryr seg om vårt beste. Gud har den samme holdning til oss som Han hadde til Israel, og derfor er Hans løfte til oss fortsatt sant:

"For Jeg vet hvilke tanker Jeg tenker om dere, sier Herren, tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere fremtid og håp." (Jer 29,11)

Så hvordan skal vi forstå de tider når Han ikke gjør noe? Jeg tror at skriftene til Paulus kan hjelpe oss til å trekke noen konklusjoner - konklusjoner som har vært til stor hjelp i min egen kamp på dette området:

a) Når Gud ikke gjør noe, må vi se Hans respons i lys av det vi vet om Hans karakter.

En mengde beskrivende ord kommer til meg, ord som gir håp og trygghet. Salmisten nevner to av dem i Salme 62,12-13 a:

"For en gang har Gud talt, to ganger har jeg hørt dette: At makten tilhører Gud. Og hos Deg, Herre, er det trofasthet."

I tillegg til å være sterk og full av miskunnhet er Han hellig, rettferdig, omsorgsfull, trofast og vil alltid det beste for oss. Han er vår Far!

(fortsettes)

4 kommentarer:

leins sa...

Hei Bjørn Olav!
Nå er dette temaet med helbredelse vanskelig. Jeg har ikke noe utømmende svar.

Det er flott det denne forkynneren sier fra Guds Ord. Men min tanke er:

Har denne forkynneren levd med en uhelbredelig sykdom, (noe jeg ikke vet, så hadde hen erfart disse ordene, som siteres i bloggen.

Etter krigen var det en som ba for syke i Saltdal i Nordland. Skarene kom til han.
"Leifset-mannen" kalte de han. Hans Bratteng var navnet. - Han hadde en uhelbredelig sykdom. Men mange ble helbredet ved hans forbønn. Utenfor huset hans var det krykker. stokker etc. Jeg kjenner mange som er blitt frisk etter hans forbønn.

Det fortelles at han fikk valget mellom selv å bli frisk, eller være fortsatt være syk, og å få beholde helbedelsens nådegave.
- Den siste opplysningen er så vidt som jeg husker rett, minnes jeg fra unge år.

Når man får en uhelbredelig diagnose (lik meg), der legen forteller at det finns ikke noe medisin for din sykdom, så din stund på jorden blir kort.
-- Også hverdagen er ofte smertefull, og noen dager blir litt bedre, defor tenker jeg mye på Salmistens ord (31,16): "I din hånd er mine tider"!

Jeg stoler mer på GUDS ORD og løfter enn legens "dom".

Bjørn Olav sa...

Jeg vet ikke om han har levd med uhelbredelig sykdom, Leins, men han har opplevd mye sykdom i eget liv. Det samtidig med at han har opplevd å se Gud gripe inn og helbrede mange mennesker gjennom hans tjeneste.

Det var veldig interessant å lese om Leifset-mannen, hadde ikke hørt om ham. Men jeg har kjent mennesker med helbredelsens nådegave som selv var mye syk. Og jeg husker at det var en blind svensk evagelist - tror han het Rolf Karlsen eller Karlson - som opplevde at mange ble helbredet på hans møter.

Det er mye rundt dette med sykdom/helbredelse vi ikke forstår. Noen av svarene er gjemt i himmelen, og vi får dem først der.

Du er stadig i mine bønner. I forordet til den nye boken min er du nevnt med navns nevnelse.

leins sa...

Hei Bjørn Olav!

Takk for opplysningen. Jeg må bare innrømme at jeg er ydmyk innenfor dette med helbredelse.

Jeg legger hver dag meg selv og familien i Guds suverene omsorg.

Ha Guds velsignelse og fred over din store og gode gjerning!

leins sa...

Glemte å takke for boken, som jeg skal bestille idag,og som jeg fram til å lese.

Liker navnet "Jesusbønnen".