søndag, juni 27, 2010

Stor glede i Cerna i Kroatia

Det var en stor dag for baptistmenigheten i Cerna i Kroatia da de for første gang kunne holde sin egen dåpsgudstjeneste.

Menighetslokalet var fylt til trengsel da tre personer lot seg døpe på bekjennelse av sin tro, i en høytidsgudstjeneste søndag 20. juni. Dette er første dåpshandling på et halvt århundre. Tidligere måtte dåp forrettes i baptistmenigheter i Vinkovci og Osijek som hadde egne dåpsbassenger. Nå kan menigheten i Cerna døpe i et midlertidig utendørs dåpsbasseng.

I forbindelse med dåpshandlingen kom det også gjester fra nabomenighetene, for å ta del i gleden og festen. Også nære familiemedlemmer av de som lot seg døpe var tilstede under gudstjenesten, og dåpen ble et veldig sterkt vitnesbyrd for dem.

Menigheten i Cerna har den siste tiden mistet mange av sine gamle medlemmer, og har holdt en rekke begravelser. "Denne søndagen holder vi også tre begravelser," sa pastor Tom Magda og la til: "Men denne gangen er vi ikke samlet i sorg, men i stor glede. Tre mennesker, som har kommet til tro på Jesus, skal begraves med Kristus og oppreises til et nytt liv i Ham."

De tre: Milanka (47), Igman (24) og Mateo (20) ble etter dåpshandlingen tatt opp som medlemmer av menigheten.

Ingen kommentarer: