lørdag, juni 19, 2010

Frukten av Helligåndens arbeid i den troendes liv, del 23

"Han eller hun er bare god," hender det vi sier eller hører andre si. Men ingen er god, uten Gud. Det sier faktisk Jesus.

"Se, det kom en og sa til Ham: Gode Mester, hva godt skal jeg gjøre for å få evig liv? Da sa Han til ham: Hvorfor kaller du Meg god? Ingen er god uten Èn - Gud." (Matt 19,16-17)

Det er strevsomt for mennesket å høre dette, fordi vi vil jo så gjerne være gode. Og det er klart at det er noe godhet i oss, nettopp fordi vi er skapt i Guds bilde. Men når alt kommer til alt, er vi også andre ting. Vi huser nok også grådighet og selvgodhet, når vi kommer i rette omgivelser og situasjoner.

Men Ånden er god, og dens frukt er godhet.

Og Ånden kan gjøre oss gode! Når vi som er onde mennesker møter Guds godhet gjennom Hans frelsende makt, kan Åndens fruktprosess, som stadig skal pågå i våre liv, gjøre oss til gode mennesker. Barnabas var et slikt menneske:

"For han var en god mann, full av Den Hellige Ånd og av tro." (Apgj 11,24)

Det er når vi møter Jesus, og gjør Ham til Herre i våre liv, at vårt dårlige tre, blir et godt tre som bærer gode frukter:

"Slik bærer hvert godt tre god frukt, men det dårlige tre bærer dårlig frukt. Et godt tre kan ikke bære dårlig frukt, og et dårlig tre kan heller ikke bære god frukt." (Matt 7,17-18)

"Et godt menneske henter fram gode ting fra den gode skatten i sitt hjerte, og et ondt menneske henter fram onde ting fra den onde skatten." (Matt 12,35)

(fortsettes)

1 kommentar:

Anonym sa...

Så sant.
Venn i kristus