mandag, juni 14, 2010

Hva Gud gjør i Nepal, side 1


For andre gang på tre år arrangerte Metropolitan Tabernacle i London lederseminar i Nepal. Også denne gangen var det den assisterrende pastoren i menigheten, Christopher Buss, som sammen med nepalesiske pastorer stod for undervisningen.

Lederseminaret varte i tre dager, og 45 menn, flesteparten av dem pastorer, deltok. Vertsmenighet var Canaan Baptistkirke - en menighet som er støttet økonomisk av baptistmenigheten i London. Assisterende pastor Christopher Buss, som jeg selv har hatt gleden av å være sammen med en dag under mitt besøk i Metropolitan Tabernackle, underviste om betydningen av den lokale forsamlingen, evangelisering og systematisk teologi. Samuel Rai - som er pastor for Canaan Baptistkirke supplerte Christopher Buss med relevante innspill på undervisningen med eksempler fra nepalisisk dagligliv. Det gjorde undervisningen enda mer matnyttig for elevene.

Pastor Rai har de siste årene drevet med en systematisk undervisning i lærespørsmål i sin menighet i Kathmandu, og han har også hjulpet de andre pastorene i dattermenighetene rundt om i Nepel til å bli mer bevisste i lærespørsmål. Det gjør de kristne i landet mer grunnfestet, og det blir ikke så lett å la seg drive med av ulike lærdomsvær.

Lederseminaret betyr veldig mye for pastorene i Nepal. En av disse gikk en hel dag på beina, før han kom frem til en bussholdepass. Selve bussturen tok 20 timer før han kom frem til stedet hvor seminaret skulle holdes. Denne pastoren leder en liten baptistmenighet i en landsby nær opp til grensen til Tibet. En annen pastor hadde gått på beina i tre dager for å komme seg til seminaret! Vi har sannelig noe å lære av våre trossøsken i andre land.

I neste artikkel skal vi se nærmere på det som skjer med utgangspunkt i Canaan Baptistkirke.

På bildet ser du en faksimile av Sword and Trowel, magasinet som C.H Spurgeon grunnla og som fremdeles utgis av Metropolitan Tabernacle. Et abonnement er absolutt å anbefale. Først nr kom i 1865.

(fortsetter)

1 kommentar:

Anonym sa...

Slik systematisk undervisning trengs her i Norge også!
Tove O