mandag, juni 07, 2010

Stor økumenisk samling på Toten med Peter Halldorf

Jeg kjenner på en djup takknemlighet til Herren for den fantastiske søndagen vi fikk være med på i går. I går kunne vi virkelig snakke om en gudstjenestefeirende forsamling. Gårsdagens økumeniske gudstjeneste i Toten Frikirke samlet lutheranere, pinsevenner, baptister, katolikker, og medlemmer av frie forsamlinger som Josvakirken og Sentrumkirken.

Det ble begynte klokken 16.30 med en samling for prester, pastorer og andre med ansvar i menighetene. Vi hadde den store gleden av å ha Peter Halldorf med oss, som delte sitt vitnesbyrd. Etter en kort bespisning, kunne vi feire en nattverdgudstjeneste med fullsatt kirke, hvor Peter Halldorf talte om pinsedagen og den enkeltes erfaring av Den Hellige Ånd. I forbindelse med gudstjenesten deltok representanter fra alle de tilstedeværende kirkesamfunnene med tekstlesning, bønn og lovsang. Jeg hadde en også en kort orientering om Kristi himmelfartskapellet.

Dette var en gudstjeneste virkelig preget av enhet og mangfold, og det var spesielt sterkt å kunne feire nattverden sammen.

Etter gudstjenesten dro mange av deltagerne ut til Eina for å delta i en forbønnsstund for Kristi himmelfartskapellet. Det var meningen at kapellet ved denne anledningen skulle vigsles, men siden ikke alt er avklart med hensyn til hvor kapellet skal stå, venter vi med denne. Men vi leste Guds ord, sang og bad sammen. Peter Halldorf ledet an i dette.

På bildets ser du noen av deltagerne inne i kapellet. Jeg kommer tilbake med flere detaljer fra søndagens stormønstring på Toten. En stor takk til Peter Halldorf som tok seg tid til å gjeste oss. For meg var det spesielt hyggelig at han ville ta turen ut for å se kapellet og stedet der vi håper kapellet skal stå. Som vanlig talte Peter Halldorf varmt, inderlig og med stor innlevelse.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det har vært spennende å lese om Kristi Himmelfartskapellet. Selv er jeg med i Pray Network Community som er et digitalt internasjonalt bønnenettverk. Her deles blant mye annet også erfaringer fra lignende bønnekoier, bønnefjell og mere.Vil absolutt anbefale å sjekke dette nettverket for inspirasjon og fellesskap over grensene.
T.Leigre

Anonym sa...

Det er herlig det Gud gjør idag.
Han samler sine som enlsker Han som ønsker å være frukter på Hans komme.
Ja Han kaller sine vakt menn til murene for å be natt og dag for den nye verden der Guds rike er alt i alle
Det er så herlig å se denne filmen som jeg fant på www.foldedehender.no
Addresse til denne velsignede filmen for bønnearbeidet i verden
http://www.youtube.com/watch?v=GFMircbzC6w

Ja det er noen trofaste selv på slutten av tiden som ber og våker.For ingen vet time da Menneskesønnen skal komme å stå iblant dem som elsker Han amen-
Må du også få styrke Leigre til det store arbeidet Jesus ser i deg nå i disse viktige tider for Jesus

Venn i kristus

Anonym sa...

Bjørn Olav hvis du går inn på linken under å hører på vitnesbyrdet om Jesus under fra en som kriget for Hamas til Jesus kom å forvandlet Hans hjerte.
Å høre på ordene hean får håret til å reise seg over Jesus makt og kjærlighet som forvandlet Han.
Han kjenner Jesus så sterkt for Jesus selv kom til Han.
At Jesus ønsker fred i verden er dette det sterkeste vitnesbyrdet man kan finne på film.
Grun over det Han sier for her er Jesus med som forsoner fiender i verden.Dette er for alle som vil forstå Jesus arbeide idag.

Våg ø høre ordene til Jesus utvalgte til å tale Hans sak for muslimene

http://sonofhamas.com/?page_id=184

Takk Jesus for du viser oss kjærlighet som får oss til å skamme oss til å jage etter mere etterfølgelse i deg

Pastor Wang sa...

Takk for en inspirerende dag, Bjørn Olav. Det var oppbyggelig å være til stede og kjenne fellesskapet - også en stor opplevelse å høre Peter Halldorf. Jeg måtte dra rett etter nattverdfeiringen - for å rekke en konsert i Gjøvik kirke. Håper å få se kapellet ved en senere anledning. Takk for ditt arbeid - håper du får slappet av litt etter sikkert hektiske dager.