tirsdag, juni 08, 2010

Frukten av Helligåndens arbeid i den troendes liv, del 12

Det finnes en egen himmelglede! Den har sin årsak i at navnene våre er skrevet i de himmelske bøkene, og det skal vi glede oss over, sa Jesus. Navnet innskrives i de bøkene den dagen vi tar imot Jesus som vår Frelser, og gjør Ham til Herre i våre liv.

Men himmelgleden handler også om det som venter oss i en nær fremtid. Om dette skriver apostelen Peter i 1.Pet 1,6-9:

"Lovet være Gud og vår Herre Jesu Kristi Far, Han som etter sin rike miskunn har gjenfødt oss til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde, til en arv som er uforgjengelig, uten flekker og uvisnelig, som er oppbevart i Himmelen for dere, dere som ved Guds kraft blir bevart ved troen, til den frelse som er ferdig til å bli åpenbart i den siste tid. Over dette jubler dere, selv om dere nå, en liten stund, om så skal være opplever sorg ved mange forskjellige prøvelser, for at den prøvede ekthet i deres tro - som er mye mer dyrebar enn gull som forgår, selv om den lutres ved ild - må bli funnet til lov, pris og ære ved Jesu Kristi åpenbarelse. Selv om dere ikke har sett Ham, elsker dere Ham. Selv om dere ikke nå ser Ham, tror dere likevel på Ham. Dere fryder dere med en usigelig glede full av herlighet, når dere vinner fram til målet for deres tro, sjelenes frelse."

Denne gleden over frelsen og himmelen - det er den fullkomne gleden, skapt av Helligånden. Glede og Den Hellige Ånd hører nemlig sammen! I Apgj 13,52 leser vi:

"Og disiplene ble fylt av glede og Den Hellige Ånd."

Apostelen Johannes skriver om Jesus - Han som ble åpenbart - det evige livet, som var hos Faderen og som ble åpenbart ved inkarnasjonen, og om fellesskapet med Faderen og Sønnen. Så skriver han:

"Og dette skriver vi til dere, for at deres glede kan være fullkommen." (1.Joh 1,4)

En slik glede som dette gir oss også styrke. I Neh 8,10 leser vi:

"Sørg ikke, for gleden i Herren er deres styrke."

Derfor oppfordrer også Paulus oss til å glede oss i Herren. (Fil 3,1)

I neste artikkel skal vi se nærmere på den Åndens frukt som kalles fred.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: