onsdag, juni 09, 2010

Dansk far får lov å ta med datteren på gudstjeneste

Kristeligt Dagblad skriver i dag at den danske justisministeren, Lars Barfoed (bildet), har underkjent avgjørelsen i Statsforvaltningen Syddanmark, hvor en fraskilt far er blitt fratatt samværsretten med sin datter. Denne avgjørelsen ble tatt i favør av moren og etter hennes ønske, at hun ikke ville at datteren skulle være med faren på møter i en pinsemenighet.

Nå fastslår den danske justisministeren at staten ikke kan frata en far samvær med sin datter på grunn av hans religiøse liv.

I følge Kristeligt Dagblad uttaler justisminister Barfoed: "En forælders religion kan og må aldrig alene være tungen på vægtskålen, når forældre efter en skilsmisse strides om retten til at være sammen med børnene."

Det skulle da bare mangle også! Men i et Europa som blir mer og mer sekularisert og fiendtlig innstilt mot den kristne tro, ser det ut til at myndighetspersoner er villig til å gå langt for å krenke religionsfriheten. Det vi har sett i Danmark bør være en vekker for oss. Heldigvis finnes det fremdeles oppegående politikere som denne jusisministeren, men vi må ikke ta noe for gitt i tiden framover. At vi står foran en forfølgelse av kristne også i den vestlige delen av Europa er jeg ikke i tvil om.

Jeg skrev om denne saken 16. og 18. mai. Om du ikke har lest de to artiklene finner du dem i arkivet.

Du kan lese mer om denne saken her:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/369424:Kirke---tro--Minister--Religion-maa-ikke-koste-samvaer-med-barn

Foto av justisministeren: Kristeligt Dagblad.

Ingen kommentarer: