søndag, juni 13, 2010

Frukten av Helligåndens arbeid i den troendes liv, del 17

Vi kan oppleve fred midt i en turbulent verden, fordi den fred som Jesus gir er ikke avhengig av omstendighetene. I Joh 16,33 leser vi:

"Alt dette har Jeg talt til dere for at dere skal ha fred i Meg. I verden skal dere ha trengsel. Men vær ved godt mot! Jeg har seiret over verden."

Jesus lover oss ikke noe lett liv, og all erfaring tilsier at det å følge Jesus innebærer offer og lidelse. Det kan apostlene fortelle oss om, og det kan kristne som har tatt Guds ord på ramme alvor gjennom hele historien vitne om. Apostlenes gjerninger og kirkehistorien er full av beretninger om kvinner og menn som virkelig betalte en høy pris for å følge Jesus.

Men de har også en annen historie å fortelle oss. De forteller en historie om hvordan Gud har sørget for dem, og dratt omsorg for dem i alle livets historier. En av de historiene som har grepet meg veldig er historiene om kristne som ble fengselt under kommunistregimet i det tidligere Sovjetunionen. Noen av de som satt i iskalde celler gjennom harde vintre, opplevde at Herren bokstavelig talt varmet dem.

Det er den freden Jesus gir midt i midt i trengslene.

I neste artikkel skal vi se nærmere på den Åndens frukt som heter "tålmodighet". Jeg vet med meg selv at jeg trenger mye av den.

(fortsettes)

1 kommentar:

Anonym sa...

Så godt å lese om frede selv i verdens ånd.
Kontakten med rike er som luft, vi kveles hvis vi ikke har det.

Idag velger jeg freden i alle mine tanker.
Jeg velger fred med dem som sårer Jesus slik at Jesus kjærlighet selv kan helbrede dem.

Jeg velger å takke for all smerte som jeg har opplevet som har brakt meg til å føle omsorg og kjærlighet med dem som lider .takk Gud

Jeg velger fred i sindet istedenfor bitterhet som gir ufred så jeg ikke kan sove om natten.
Tilgivelse i Jesus navn tilbyr all fred i sindet,lykke og glede for fortiden er borte.
Idag velger jeg tilgivelsens vei i hele mitt liv.
Jeg trenger ikke være dommer over det onde, jeg slipper og gir dommen over til Gud.
Takk Jesus for du gav oss tilgivelsens kraft.
Å fred i sindet hvor salig det er takk.

Venn i kristus