lørdag, juni 12, 2010

Israel i endens tid, del 2

Det tales mye og riktig om Guds kjærlighet, men Bibelen taler også om Guds vrede. Og Guds vrede er knyttet til noe Bibelen omtaler som "en trengselstid for Jakob":

"Ve! For den dagen er stor, ingen er som den. Det blir en trengselstid for Jakob, men han skal skal bli frelst ut av den." (Jer 30,7)

Trengselstiden, som profeten Daniel omtaler som den 70'de uke, vil inntreffe når Antikrist inngår en fredsavtale med Israel. Dette er noe som ennå ikke har skjedd, men som ligger foran oss. En slik fredsavtale er en vanhellig fred, og den vil vise seg å bli katastrofal for både Israel og for den øvrige verden. Etter tre og et halv års regjeringstid vil Antikrist vise hvem han egentlig er. Det er viktig at vi er våkne for hvordan ting utvikler seg fremover, så vi ikke blir forført.

Fredsavtalen til Antikrist vil i første rekke sørge for å gi Israel sikkerhet, sannsynligvis sammen med 10 statsforbundet som vi leser om i det profetiske ord. Dette er en periode på i alt syv år, og vil de første tre og et halvt år være preget av fred og fordragelighet. Verden vil bedras av hans smigrende ord, og ikke minst av vellykketheten i hans politiske program. Antikrist vil lykkes der andre har mislykkes. Han vil være i stand til å opprette lov og orden i et Europa som er preget av kaos og krise. Dette er selvsagt en falsk fred, men lever vi ikke i en verden av falske fredsavtaler?

Apostelen Paulus skriver til den kristne forsamlingen i Tessaloniki:

"La ingen forføre dere på noen måte! For den dagen kommer ikke uten at frafallet først er kommet, og syndens menneske er blitt åpenbart, fortapelsens sønn. Han er den som står imot og opphøyer seg over alt det som kalles gud eller som blir tilbedt, slik at han sitter som om han var Gud i Guds tempel og viser seg selv fram som om han var Gud." (2.Tess 2,3-4)

Skal dette profetordet gå i oppfyllelse må et tredje Tempel være reist i Jerusalem. Det er bare et tidsspørsmål når det skjer. Antikrist vil altså vanhellige dette tempel ved å sette seg der. Derfra vil han avsløre seg selv som den han virkelig er. Jesus forutså dette i sin store eskatologiske tale i Matteus 24:

"Når dere ser ødeleggelsens styggedom, som profeten Daniel har talt om, stå på det hellige sted - den som leser, han forstå det - da må de som er i Judea, flykte opp til fjellene. Den som er på husstaket, må ikke gå ned for å ta noe ut av huset sitt. Den som er ute på marken, må ikke gå tilbake for å hente klærne sine. Men ve dem som er med barn og dem som ammen spedbarn i de dager! Og de om at deres flukt ikke må skje om vinteren eller på sabbaten. For da skal det bli så stor en trengsel som det ikke har vært siden verdens begynnelse og fram til denne tid, og som det heller aldri skal bli. Og hvis ikke de dagene ble forkortet, ville ikke noe menneske bli frelst. Men for de utvalgtes skyld skal de dagene bli forkortet." (Matt 24,15-22)

(fortsettes)

1 kommentar:

leins sa...

Kjempegod undervisning!

Må vurderes å gi ut i bokform.

Uvurdelig lesning i dagens profetiske klima.