fredag, januar 20, 2012

Anabaptister fra Asia vil styrke sin identitet som fredsskapere

Å styrke den anabaptistiske identiteten er en av de prioriterte oppgavene til anabaptister i Asia. Det er konklusjonen etter et møte hvor representanter for 18 nasjonale kirker nylig møtte hverandre i Kolkata. Vietnam og Australia var de eneste landene som ikke deltok.

Mennonite World Conference har sin samling i Sveits i mai, og anabaptister i Asia arbeider nå med sine prioriterte mål for mennonitenes verdenskonferanse i Harrisburg i Pennsylvania i 2015.

Det er et sterkt ønske om lære mer om anabaptistisk identitet og teologi. Tidligere i år har Robert J Suderman og Bert Lobe fra Canada vært i Indonesia og India for å holde seminarer med dette tema, og på konferansen i Kolkata ble det gitt uttrykk for at dette ble svært høyt verdsatt av de som hadde vært med på disse samlingene.

En av disse særtrekkene som de ønsker å styrke identiteten som fredsskapere. Derfor vil de nå undervise i Bergprekenen i sine menigheter, og sette søkelyset på bekjempelsen av kastesystemet og korrupsjonen i flere av de asiatiske samfunnene.

Ingen kommentarer: