tirsdag, januar 10, 2012

Kristen forretningsmann med stor integritet er død

Samson Chowdhury (bildet), tidligere visepresident for Baptistenes Verdensallianse, er død, 86 år gammel. Han døde 5. januar på et sykehus i Singapore.

Chowdhury - nærmest ukjent i Norge, var en av de ledende forretningsmenn i Bangladesh. Ved sin død var han styreformann for Square Group, som han var medstifter til på 1950-tallet. Dette selskapet har vokst til å bli et av de største konglomerater i Bangladesh, med over 26.000 ansatte innenfor en lang rekke med industribedrifter, slik som kosmetikk, tekstiler, jordbruksprodukter, informasjonsteknologi, helsetjenester og media. I tillegg til Square Group var Samson Chowdhury styreformann for en lang rekke selskaper. Han var også grunnleggeren og presidenten for Banglasdesh Association of Publicly Listed Companies, var presidenten for The Metropolitan Chamber of Commerce and Industries, og var styreformann for The Bangladesh Chapter of Transparency International i årene 2004-2007.

Samson Chowdury var en kristen med stor intregritet, og han fikk en lang rekke internasjonale priser for sitt gode yrkesetikk og for sin dyktighet som forretningsmann. Han var en avgjort kristen, en Jesu disippel som gjorde Jesus til, ikke bare sin Frelser, men også Herre i hans liv.

Ved siden av vervet som visepresident for Baptistenes Verdensallianse i årene 1985-1990, var han medlem av Eksekutivkomiteen i Baptistenes Verdensallianse og medlem av The Baptist World Aid Commitee med mer.

Han var president for Bangladesh Baptist Church Fellowship, en rekke ganger, og var generalsekretær i 14 år, mellom 1956-1969. Han har også vært president for Det nasjonale kirkerådet i Bangladesh og Den evangeliske allianse i landet.

Nåværende generalsekretær i Baptistenes Verdensallianse, Neville Callam, hyller Samson Chowdhury, for hans etterfølgelse av Jesus, blant annet som en generøs giver og støttespiller i misjonsarbeidet.

Ingen kommentarer: