tirsdag, januar 24, 2012

Svensk baptistpastor med i sivil ulydighets aksjon

Den svenske baptistpastoren Stefan Swärd (bildet) er med i gruppe kristne, som sammen med andre demonstranter, er villig til å ta ibruk sivil ulydighet når svenske myndigheter i dag planlegger å utvise en gruppe irakere. De vil, med hjelp av ikke-voldelige midler, forsøkte å stanse utvisningene.

- Jag kommer att vara med i Märsta. Vårt kristna engagemang för utsatta människor behöver ta sig olika konkreta uttryck, sier pastor Stefan Swärd til Dagen.

Stefan Sward har vært med på tidligere demonstrasjoner mot utvisninger, men det er første gang han deltar aktivt i sivil ulydighet ved å forsøke å forhindre at utvisningene finner sted. Menigheten han er pastor for, Elimkyrkan i Stockholm, har engasjert seg i saken ved å samle inn mat til flyktningene. Men Stefan Swärd mener at det ikke er nok:

- Som kristna behöver vi göra mer för att hjälpa människor som har det svårt. Detta är ett konkret sätt att visa vad vi tycker, sier han.

Det skal være opptil 60 irakiske flyktninger som skal utvises fra Sverige.

Personlig synes jeg det er flott at kristne engasjerer seg på denne måten. Vi burde være flere som gjør som pastor Swärd. Jesus sier i Matt 25,35: 'Jeg var fremmed, og dere tok imot meg.' Og: 'Alt det dere gjorde mot èn av disse mine minstre brødre, det gjorde dere mot meg'. (v.40)

Du kan lese mer om saken her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=294855

Ingen kommentarer: