fredag, januar 13, 2012

Syrisk kirkeleder anklager Vesten for å ofre de kristne

Patriark Ignatios Joseph III (bildet), overhode for den syrisk katolske kirke, anklager vestlige regjerninger for å ofre rettighetene til minoriteter i Midt-Østen, for å sikre deres 'geostrategiske og økonomiske interesser'.

Syriske kristne, som utgjør mer enn seks prosent av befolkningen, frykter at de vil bli viklet inn i den 10 måneder lange maktkampen mellom president Bashar al-Assad og hans støttespillere, og opposisjonsbevegelsen, hvis majoritet består av sunni-muslimer.

I et eksklusivt intervju med nyhetsbyrået DPA, anklager overhodet for Den syrisk katolske kirken, som er i full kommunion med Rom, vestlige regjeringer for deres manglende interesse for det som skjer med minoritetsgruppene i Midt-Østen. Patriarken mener vestlige regjeringer har kommet til den slutningen at fanatiske muslimske grupper vil komme til makten, og at dette er noe de ikke kan gjøre noe med og dermed har gitt opp.

'Vi kristne føler at vi er blitt forrådt av dem,' sier patriark Ignatios.

På spørsmål om anklagene som er blitt rettet mot syriske kristnes støtte til president Assad, svarer patriarken:

'Ja, vi er blitt anklaget for dette, men det vi alle ønsker er bare å få leve i fred', som ikke legger skjul på at det syriske regimet er totalitært.

Ingen kommentarer: