tirsdag, januar 17, 2012

La oss brenne med din egen himmelild

i Norsk Salmebok finnes det en salme av grev Ludwig Nicolaus von Zinzendorf (1700-1760), hvis sterke innhold har grepet meg:

Kristne, la oss søke sammen,
tent av Herrens egen ild.
Kjærlighets- og enhetsflammen,
la den lue klar og mild!
Han er den som oss forener,
han er solen, vi dens glans,
han er treet, vi dets grener.
han er vår og vi er hans.

Kjærlighet som favner alle,
lær du oss å elske slik!
Frels oss fra det lunkne, halve,
gjør vår enhet sann og rik!
Tenn du kjærlighetens flamme,
sett din kirke slik i brann
at vi fra hvert folk, hver stamme
blir til ett i alle land!

Vi som er så vidt forgrenet,
er i deg hverandre nær.
La oss bli så dypt forenet
som du med din Fader er!
Ja, i sannhet, la oss brenne
med din egen himmelild,
slik at verden klart kan kjenne:
Det er deg vi hører til!

2 kommentarer:

Broder i Kristus sa...

Den første kjærlighet er å oppdage hvor uendelig Gud elsker oss som gir ekstase i sjelen. Den fulle fylde er å lengte seg videre til å kjenne at Gud elsker alle like sterkt som deg. Vi går fra herlighet lys til herligheten lys til bare Gud finnes . For mennesker i verden er verdens lys, lys for dem, for han som vekker sjelens milde indre lys er sjelens lys alt for han og jordens lys blir skygger for han . Han som lar sin lengsel rettes mot ånden sterke blendende lys må vennes til lyset slik som man ikke kan se rett på solens sterke lys fra jordens lys. Fra åndens lys blir jordens lys mørke og sjelens lys skygger som får sitt lys fra åndens lys. I åndens lys er egoet som stadig er i sjelens lys renset så man lar åndelig ego som min tro er best osv vike for å få visdom rett fra Gud i ånden som ikke fordømmer men Refser dem med åndelig ego i sjelen som holder dem i jordens lys nede i frykt for å møte lyset selv. For denne verdens mennesker er det jeg skriver dårskap men en skatt for den som vil møte sin ånd og tale direkte med sin Gud.

Eskil sa...

Bjørn Olav, har du vært i Herrnhut? Jeg tror du ville likt deg der i så fall. Den byen har en utrolig interessant historie, og de kristne menigehtene der ber fortsatt mye. Jeg er der ofte og blir like inspirert hver gang.