mandag, januar 30, 2012

Viktig forbønnsaksjon for Bulgaria

I går startet en seks dagers bønnekampanje for Bulgaria. Landet strever med å reetablere seg etter kommunismens fall i 1989. 50 prosent av landets befolkning lever under fattigdomsgrensen.

Befolkningen på 7,5 millioner inkluderer 85 prosent bulgarere, og en tyrisktalende minoritet på 10 prosent, inkludert Millet-folket, en gruppe som er en blanding av både tyrisk og sigøyner kultur. 78 prosent av befolkningen er ortodokse kristne, mens 12 prosent er muslimer - kun to prosent av Bulgarias befolkning er evangeliske kristne. Et gjennombrudd for evangeliet kom på 1990-tallet da omlag 10.000 muslimske milletere kom til tro på Jesus, hovedsakelig som et resultat av en Helligånds vekkelse med helbredelser og utfrielser og hvor mange kunne fortelle om drømmer de hadde hatt om Jesus.

En av de som driver misjon i landet er World Evangelism Crusade (WEC), som også har tatt initiativ til bønnekampanjen. De begynte sin virksomhet i Bulgaria i 1992, hvor de tok et ansvar for å disippelgjøre milleterne som var kommet til tro. De neste 10 årene har de drevet ulike opplæringskurs, blant annet Theological Education by Extention.

WEC-teamet tror at Gud har satt dem i Bulgaria for å være et brohode til den tyrkiske verden. Deres lengsel er å se en vekkelse bryte ut i Bulgaria og Tyrkia, og de drømmer om tyrkisk-talende husfellesskap som sprer seg som en skogbrann gjennom landene. Bønn er en svært vital del av arbeidet til WEC-teamet.

Her finner du bønneemner du kan bruke om du vil stå med oss og be for Bulgaria i tiden frem til 4. februar:

* Be om at Kristus i alle folkegruppene som finnes i Bulgaria og i alle språkgruppene som finnes der, må få den ære som tilkommer Hans navn.

* Be om at Kristus må bli æret i nasjonen Bulgaria. 'For jorden skal fylles med kunnskap om Herrens herlighet, likesom vannet dekker havets bunn'. (Hab 2,14)

* Be om at Høstens herre skal sende arbeidere ut til sin høst i Bulgaria.

* At Jesus skal bli kjent for rom-folket, milletene og tyrkerne. At menigheter skal bli plantet og ledere trent, som kan påvirke en hel verden.

1 kommentar:

Caroline Sande sa...

Jeg vil være med og be for Bulgaria! Jeg printer ut ditt forslag til bønn og takk.