mandag, mars 03, 2014

Australsk misjonær løslatt fra Nord-Korea


Nord-Koreanske myndigheter har i dag offentliggjort at har løslatt den australske misjonæren, John Short (bildet), hvis sak jeg omtalte på bloggen mandag 24.februar.

John Short ble hentet av australsk ambassadepersonale på flyplassen i Beijing i dag tidlig. Han uttalte seg ikke til pressen som var tilstede.

Regjeringen i Pyongyang anklaget Short for å ha begått en kriminell handling, når han delte ut kristne traktater ved et buddhist-tempel i Pyongyang. Det skjedde sågar på fødselsdagen til Kim Jong Il, som er nasjonal helligdag i Nord-Korea. Dagen markerer minnedagen for Nord-Koreas andre leder.

John Short har måttet undertegne et dokument hvor han 'djupt beklager' at han har 'spredt bibelske traktater den 16.februar på fødselsdagen til hans eksellense Kim Jong Il'.

I den signerte erklæringen, hvor John Short også måtte signere med sitt fingeravtrykk heter det: 'Jeg erkjenner at massemedia i USA og Vesten som sier at Nord-Korea er et lukket land, og ikke har religiøs frihet, er unøyaktig og feil'.

La oss fremdeles huske John Short i vår forbønn.


Ingen kommentarer: