mandag, mars 03, 2014

Baptistmenigheter svært aktive i folkeopprøret mot vanstyret til Janukovitsj

Baptistene i Ukraina har slett ikke sovet i timen, men vært svært aktive i folkeopprøret mot eks-presidenten, Viktor Janukovitsj.

En av dem som har stått midt oppe i tumultene er Rostyslav Semikov (bildet).

- Ikke i min villeste fantasi kunne jeg forestille meg dette. Den siste tiden har vært som et mareritt, sier han i et intervju gjengitt i 'Sändaren', som er hovedorgan for Equmenia-kyrkan i Sverige. På et tidspunkt måtte han sørge for å evakuere sin høygravide kone fra deres leilighet i det sentrale Kiev. Sammen med baptistmenigheten han tilhører, og hvor han ofte preker, har han vært aktiv med å støtte demonstrantene, som har demonstrert mot ex-presidentens korrupte regime.

- Det handler om vår framtid, en framtid i frihet og demokrati. Vi trenger å se en forandring i vårt land og ber og tror at Gud er med oss i kampen for dette, sier han til Sändaren.

Baptistkirkene i Kiev har vært åpne hele tiden. Flere av dem har fungert som sykehus, hvor man har brakt tilskadekomne og døde demonstranter. Her har demonstrantene også fått hvile seg, fått mat, be og her har de hatt tilgang på leger og pastorer, som har møtt menneskene i deres nød. Mange medlemmer av baptistmenighetene i Kiev har også deltatt som forbedere under demonstrasjonene. De har satt opp egne bønnetelt, og de har også aktive i å megle der hvor farlige situasjoner oppsto mellom demonstranter og politi.

Fra våre egne kilder i Ukraina fortelles det om hvordan ukrainske baptistpastorer har forkynt om Bergprekenen fra sine talerstoler, og hjulpet sine medlemmer til bedre å forstå hvordan de kan leve som kristne når landet deres opplever en krise som den de nå gjennomlever.

Ingen kommentarer: