onsdag, mars 05, 2014

En bønn for fastetiden

Her er en god bønn å be nå ved Den store fastens begynnelse. Den er skrevet av Henri Nouwen, og jeg har oversatt den til norsk:

'Den store fasten begynner. Det er tid for å være med Deg, Herre, på en spesiell måte - en tid til å be, faste, og på denne måten følge Deg på Din vei til Jerusalem, til Golgata, og til Din endelige seier over døden.

Jeg er fremdeles så splittet. Jeg ønsker virkelig å følge Deg, men jeg ønsker også å følge mine egne ønsker og låne øre til stemmene som snakker om prestisje, suksess, nytelse, makt og innflytelse. Hjelp meg til å bli døv overfor disse stemmene, og mer lydhør overfor Din stemme, som kaller meg til å gå den smale veien til livet.

Jeg vet at fastetiden kommer til å bli vanskelig for meg. Å velge Din vei må gjøres hvert øyeblikk av mitt liv. Jeg må velge tanker som er Dine tanker, ord som er Dine ord, og handlinger som er Dine handlinger. Det finnes ikke tid og sted hvor vi ikke står overfor et valg. Og jeg vet hvor mye motstand det er i meg når det gjelder å velge Deg.

Vær så snill, Herre, vær med meg hvert et øyeblikk og på hvert sted. Gi meg styrken og motet til å leve i Din tid med meg nå, slik at når påsken kommer, så skal jeg være i stand til å smake med glede det nye livet Du har forberedt meg. Amen.

Ingen kommentarer: