tirsdag, mars 18, 2014

Hvor kommer den sårt tiltrengte fornyelsen av kirkene fra? Del 1

Jeg lengter etter å se at det vokser frem Kristus-sentrerte kommuniteter i Norge, som er salt og lys i sine lokalsamfunn.

Hva mener jeg så med dette? I denne serien skal jeg presentere noen slike kommuniteter, og håpet er at flere skal se betydningen av denne måten å kroppsliggjøre troen på. Det handler om tro levd ut i hverdagsliv. Som viser praktisk kristen nestekjærlighet. Jeg tror at den så sårt tiltrengte fornyelsen av kirken, vil komme fra slike kommuniteter. På samme måte som fornyelsen av kirken i tidligere tider kom fra klosterfellesskapene.

En av disse kommunitetene er 'The 8'th day Community'.

Denne kommuniteten presenterer seg selv som en 'kroppsliggjort orden dedikert til omsorg og fornyelse av byen, kirken, familien og det enkelte individ i det 21.århundre'. Med 'kroppsliggjort' mener de å være 'Guds folk som lever som om Jesus var midt iblant oss, i det man blir et profetisk og samarbeidende fellesskap av kjærlighet, levd ut i omsorg blant de marginaliserte, de ensomme og undertrykte'.

Hva mener de så med 'orden'? Med det mener de 'et målrettet fellesskap som følger visse prinsipper i en levende livsrytme og i et kjærlighetens- og medlidenhetens paktsfellesskap'.

I dette fellesskapet forsøker man å oppmuntre hverandre til å følge åtte livsprinsipper, som er som en veiledende guide for det Kristus-liv, det kall og den tjeneste man ønsker å leve ut som Guds rike på jord.

Medlemmene av denne kommuniteten - 'The 8'th day Community' kommer fra ulike kirkesamfunnsbakgrunner, og aldre og ulike lokale menigheter, i den hensikt at de vil 'sentrere sine liv til kontemplativt andaktsliv og aktiv tjeneste. Veiledet av Den Hellige Ånd, blir vi et folk av voksende tro, frihet og glede i det vi vandrer sammen og utforsker livets mysterium; i det vi er kalt til å styrke og oppmuntre de lokale menighetene, lokalsamfunnet og Guds folk'.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: