fredag, mars 28, 2014

Jean Vanier og pave Frans I markerte Den internasjonale Downs-syndrome dagen - gjorde din kirke det?

21. mars var 'Verdens Down Syndrome Day'. I den sammenheng fikk Jean Vanier, sammen med en delegasjon fra L'Arche  møte pave Frans I (bildet) i Roma.

L'Arche - bofellesskapene for funksjonshemmede og funksjonsfriske - er 50 år i år.

Det er mulig jeg tar feil, men jeg har ikke sett noen andre kirkeledere markere denne dagen, verken her i Norge eller i utlandet. Ble den glemt?

Selv om det har vært en del søkelys på mennesker med Downs syndrome i det siste, har vi en tendens til å glemme dem og andre marginaliserte grupper i samfunnet. Det er synd - bokstavelig talt - fordi de har så mye å lære andre mennesker.

Når ble mennesker med psykiske- og/eller fysiske funksjonshemminger ønsket velkommen til gudstjeneste eller noen av menighetens sammenkomster i år, eller for den saks skyld de siste 10 årene? Forsøk å tell etter!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei!
Det skjer nokting rundt omkring i Norge som inkluderer de svakere gruppene uten at det skrives i aviser med store bokstaver. I statkirkemenigheten i mi bygd hender det at ei ung kvinne med utviklingshemming leser dikt under gudstjenesten (ca 1 g/år)og det er samling en onsdagskveld i måneden (SIMEN - sammen i menigheten)for de 5 nabokommunene her. Problemet er at personalet rundt brukerne er lite flinke til å ta med seg brukerne på dette tilbudet, så det er ikke så mange som kommer. Simen-kveldene er veldig gilde og med tilpasssa forkynnelse og aktiviteter. Så det gjøres nok noe rundt omkring i endel menigheter.
Hilsen Ingeborg