lørdag, september 26, 2020

En underlig drøm om en kopimaskin - og Kristi blod


Natt til fredag hadde jeg en underlig drøm. Jeg drømte om en kopimaskin! En stor kopimaskin. Alskens ting ble lagt opp på kopimaskina. Det var ikke den det ikke kunne lages kopier av. Smått og stort. Kopimaskina gikk og gikk. Den ene kopi etter den andre . Kopiene var det ikke noe å si på. De så alle ut som originalen. Selv mennesker ble kopiert. De så også ut som originalen.

Til å begynne med forstod jeg ikke noe av drømmen, før noe helt spesielt skjedde! Det var en ting kopimaskinen ikke kune errerligne: Jesu Kristi blod. Alle kopiene maskina tok kom ut som hvite ark. Helt hvite.

Alt kan kopieres. Alt kan etterlignes. Alt kan gjøres fake. Bare ikke Jesu Kristi blod. Det kan ikke etterlignes. Det er originalt. Det lar seg ikke kopieres.

'For dere vet at det ikke var med forgjengelige ting, med sølv eller gull dere ble kjøpt fri fra den dårlige ferd som var arvet fra fedrene, MEN MED KRISTI DYREBARE BLOD, SOM BLODET AV ET FEILFRITT OG LYTELØST LAM.' (1.Pet 1,18-19)

'... og fra Jesus Kristus... Han som elsker oss OG LØSTE OSS FRA VÅRE SYNDER MED SITT BLOD.' (Åp 1,5)

'Og de synger en ny sang og sier: Verdig er du til å ta imot boken og åpne seglene på den, FORDI DU BLE SLAKTET OG MED DITT BLOD KJØPTE OSS TIL GUD AV HVER STAMME OG TUNGE OG FOLK OG ÆTT, og gjorde oss til et kongerike og prester for vår Gud. Og de skal herske som konger på jorden.' (Åp 5,9-10)

Ingen kommentarer: