mandag, september 28, 2020

Ikke på min vakt! Om kallet til å være forbeder, del 1


Jeg tror Gud er i ferd med å vekke opp og kalle mennesker til å stå på murene og stille seg i revnene til bønn og vern for landet og nasjonene. Det er menn og kvinner som tar John Wesleys ord på ramme alvor: 'Gud gjør ikke noe på jorden uten som svar på de troendes bønner.' De tror også fullt og fast på bederen S.D Gordons ord: 'Du kan gjøre mer enn å be etter at du har bedt, men du kan ikke gjøre mer enn å be inntil du har bedt.' De Gud reiser opp nå har fått en fornyet tro på bønnens makt, og at historien tilhører forbederne. Bønnegeneralen E.M Bounds sa det slik: 'Gud former verden gjennom bønn. Jo mer bønn det er i verden, jo bedre vil verden bli og jo kraftigere anslag vil vi kunne gjøre mot det onde. De helliges bønn er himmelens viktigste kapital, som Gud bruker til å gjøre sitt verk på jorden. Gud har gjort gjennomføringen av hele sin plan og vilje avhengig av bønn.'

Jeg ser for meg at Gud er i ferd med å reise påå bønnevektere som kan rundt på ulike steder i Norge for å deklarere og proklamere Guds løfter, i ulike lokale bønneinitiativer. Ta gjerne kontakt med meg om Gud leder deg til å gjøre dette der hvor du bor, eller føler deg tilskyndet av Den Hellige Ånd til å reise. Jeg er overbevist om at flere vil bli kalt av Gud til å gjøre dette. Det er ikke snakk om å reise rundt for å preke, men for å deklarere og proklamere de løfter du blir påminnet om å fremsi over de stedene Gud minner deg om.

Du husker sikkert lignelsen om ugresset og åkeren. Ugresset som vokser samtidig med kornet. Det blir forundring over hvordan dette kunne finne sted. Vi får forklaringen av Jesus: Det har en fiende gjort, mens dere sov! Se Matt 13,24-30.

De ordene har jeg merket meg, samtidig har jeg tenkt på uttrykket: Ikke på min vakt!

Gud vil reise opp bønnevektere som følger med i timen! Som får en åndelig teft og skjønnsomhet og årvåkenhet i gave av Den Hellige Ånd, og vet å skjelne ånder. 

Hva er en bønnevekter for noe?

Jeg synes James W. Goll gir en god forklaring, her i min oversettelse: 'En vekter (vaktmann) er en mann eller kvinne, som har gitt gjensvar på Guds invitasjon til å gå i forbønn for besteme behov. Livsstilen til en vekter eller vaktmann er ganske skjult - selv for en vaktmann som står synlig foran deg på 'muren' for det han eller hun måtte vokte i bønn. Ingen andre enn Gud ser nettene som er tilbrakt i våkende bønn, og bare andre vaktmenn kan sette pris på det gledesfylte offer av en slik livsstil. Kallet til å bli en vaktmann er et kall til store eventyr. Det er belønnet med en stille tilfredsstillelse av å kjenne Herrens glede, og det understrekes av at historien tilhører forbederne, og andre som våker trofast.' (James W. Goll: The Lifestyle of a Watchman. Chosen Books 2017, side 16)

I neste artikkel skal vi se litt nærmere på det bibelske mandatet for forbønnens tjeneste, med særlig vekt på tjenesten som en bønnevekter.

fortsettes

Ingen kommentarer: